Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Alert: Missing Persons Unit S01: intrigeert meteen ondanks clichés

  •  
03-02-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2018 keer bekeken
  •  
alert_B0oj7Z

© Fox / Sony Pictures

Nadat hun zoon vermist raakt stellen oud-militair Jason Grant en politieagent Nikkie Batista hun werkleven in het teken van het oplossen van vermissingszaken.

Nadat de zoon van militair Jason Grant (Scott Caan) en politieagent Nikki Batista (Dania Ramirez) wordt ontvoerd gaan de twee meteen naarstig op zoek. Na een onbevredigde zoektocht die jaren duurt groeien Grant en Batista uit elkaar. Ze scheiden maar blijven vrienden en stellen hun werkleven in het teken van het zoeken naar vermiste kinderen. Batista wordt politiekapitein bij een vermissingseenheid; Grant is een van haar medewerkers. In Alert: Missing Persons Unit is te zien hoe hun zoon Keith (Graham Verchere), die inmiddels 17 jaar oud is, na bijna 10 jaar vermist te zijn geweest ineens weer opduikt. Maar is hij het wel echt?

Het antwoord op die vraag, die uiteraard pas later in het seizoen wordt beantwoord, laat zich wel raden. Geleidelijk laten de makers (onder wie acteur en komiek Jamie Foxx) belangrijke puzzelstukjes doorsijpelen. In die zin lopen in elke aflevering twee dingen door elkaar: een vermissing wordt opgelost en Grant en Batista komen dichter bij de waarheid. Het is alleen spijtig dat bijvoorbeeld in de eerste aflevering weer clichés over moslimterroristen de revue passeren. In het flinterdunne plot pogen mannen uit Afghanistan wiens kinderen zijn vermoord in Philadelphia wraak te nemen. Die actie heeft weer iets te maken met een man die bij de CIA werkte en actief was in Afghanistan.

alert_5c92lM

© Fox / Sony Pictures

Het was interessanter geweest om realistische(re) casussen aan het licht te brengen. Hoewel Alert: Missing Persons Unit wel van meet af aan intrigeert. Als kijker twijfel je net als Grant en Batista aan Keiths verhaal. Dat is onmiskenbaar reden genoeg om te blijven kijken.

Alert: Missing Persons Unit, vanaf zondag 4 februari 2024 wekelijks een dubbele aflevering bij Veronica

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief