Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Alan Taylor regisseert Sopranos-film

  •  
04-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Alan Taylor
Taylor regisseerde al verschillende afleveringen van de serie, waarvoor hij destijds ook een Emmy wist te winnen.
Alan Taylor, die voor negen afleveringen van The Sopranos plaatsnam achter de camera, zal straks ook de Sopranos-film regisseren. Taylor regisseerde verder ook afleveringen van bejubelde series als Oz, Mad Men en Game of Thrones. Op filmgebied maakte hij de tweede Thor-film (foto) en de vijfde Terminator-film. De Sopranos-film heet The Many Saints of Newark en wordt een prequel die zich afspeelt tijdens de Newark-rellen in de jaren zestig. Vermoedelijk gaat de film over Giovanni 'Johnny Boy' Soprano (de vader van Tony, in de serie te zien in flashbacks), Livia Soprano (de moeder van Tony, in de serie gespeeld door Nancy Marchand) en Junior Soprano (de oom van Tony, in de serie gespeeld door Dominic Chianese). Het script komt van Sopranos-bedenker David Chase, die hulp kreeg van Lawrence Konner, destijds één van de schrijvers van de serie.
The Sopranos was van 1999 tot 2007 te zien op HBO. James Gandolfini (Tony in de serie) overleed in 2013 aan een hartaanval, dus een vervolg zal er nooit meer komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief