Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Achter de schermen bij The Alienist

  •  
08-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
The Alienist
Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning vertellen wie ze spelen in deze duistere misdaadserie van Netflix.
The Alienist was begin dit jaar al te zien op de Amerikaanse televisie, maar wordt deze maand tevens beschikbaar gesteld op Netflix. De serie speelt zich af in het New York van de 19e eeuw, wanneer de stad geteisterd wordt door een seriemoordenaar (hoewel dat woord toen nog niet bestond) die het voorzien heeft op jonge prostituees. De zaak moet worden opgelost door de excentrieke psycholoog Laszlo Kreizler (Brühl) en John Moore (Evans). Ze krijgen daarbij hulp van Sarah Howard (Fanning), die vastbesloten is de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. Brian Geraghty geeft gestalte aan Theodore Roosevelt, de latere president van Amerika, die dan nog werkzaam is als politiechef. Tot slot introduceert het filmpje ook de twee forensische onderzoekers (Matthew Shear en Douglas Smith) die aan de zaak werken.
The Alienist werd geregisseerd door de Belgische filmmaker Jakob Verbruggen ( House of Cards , Black Mirror ). De serie is vanaf 19 april beschikbaar op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief