Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Absentia S02E01-03: de zoektocht gaat verder

  •  
13-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
275 keer bekeken
  •  
Absentia S02
Het misdadig genie achter Emily's ontvoering werd in het eerste seizoen bekend. Maar nog lang niet alle vragen zijn beantwoord.
Laten we eerst dit gezegd hebben: waar het goedbedoelende, maar incompetente echtgenoten aangaat was Nick Durand (Patrick Heusinger, Girlfriend’s Guide to Divorce) in het eerste seizoen van Absentia toch wel een van de meest treurigere exemplaren.
Dat je na jaren je leven weer oppakt en hertrouwt nadat je echtgenote, agente Emily (Stana Katic, vanaf volgende maand bij Ziggo te zien in Castle ), is doodverklaard is nog wel begrijpelijk. Maar vanaf de eerste minuut nadat Emily na zes jaar dan toch levend opduikt, ontpopt Nick zich tot een vleesgeworden windvaan, die zich gewillig laat meevoeren door het heersende sentiment van dat ogenblik.
Absentia S02
En zo kan het zijn dat hij het ene moment het bed in duikt met zijn doodgewaande echtgenote, dit tot begrijpelijk ongenoegen van echtgenote nummer twee, Alice (Cara Theobold, Crazyhead), om er het volgende moment compleet van overtuigd te zijn dat Emily, door alle trauma’s van jarenlange opsluiting en een bijna-verdrinking in een watertank, een gestoorde seriemoordenaar is geworden. Aan zijn schaapachtige excuses achteraf – nadat hij, hun zoon (Patrick McAuley, The Conjuring 2) en zijn nieuwe vrouw bijna zijn vermoord door de echte dader – heeft Emily maar weinig, evenmin als aan zijn halfslachtige redenering waarom hij uiteindelijk toch maar bij Alice blijft.
Absentia S02
Die keuze blijkt aan het begin van het tweede seizoen vooral slecht nieuws te zijn voor zijn huidige vrouw, die zit opgescheept met een zowel emotioneel als fysiek vaak afwezige echtgenoot. Voor de rest van Absentia is het een betere keuze. Wanneer de serie en Emily zelf niet meer worden afgeleid door een wispelturige ex-echtgenoot, biedt dat meer tijd en aandacht om echt op haar mentale gesteldheid in te gaan. Emily ontdekte aan het einde van het eerste seizoen dan wel wie de echte verantwoordelijke was voor haar ontvoering en een rits mysterieuze moorden, maar ze zit nog steeds met vragen.
Want wat gebeurde er nu precies in het weeshuis waar ze opgroeide, voordat ze terechtkwam bij adoptievader Warren (Paul Freeman, Raiders of the Lost Ark)?
Absentia S02
Stana Katic krijgt in het tweede seizoen de kans om nog meer van haar acteervaardigheden te laten zien. Emily verliest zich in drank, drugs en betekenisloze seks – met collega-detective Tommy (Angel Bonanni). Niet een ideaal startpunt om weer voorzichtig een relatie op te bouwen met je van je vervreemde zoon, die ook nog zo zijn eigen trauma’s te verwerken heeft. Broer Jack (Neil Jackson, de headless horseman in de tv-serie Sleepy Hollow), het zwarte schaap uit Emily's adoptiefamilie, krijgt juist de kans zich van een betere kant te laten zien.
Absentia S02
En de teleurstellende ex? Die heeft andere dingen aan zijn hoofd. Een ultrarechtse fanaat – en afgestudeerd bioterrorist – heeft het op diverse overheidsinstellingen voorzien.
Absentia S02, vanaf 14 juni 2020 op Videoland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief