Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

ABC schrapt elfde seizoen van Roseanne

  •  
29-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roseanne S10
Zender ABC heeft besloten alsnog een einde te maken aan hun succesvolle revival van de sitcom Roseanne.
De aanleiding voor de stopzetting is een racistische tweet van hoofdrolspeelster Roseanne Barr, waarin ze Valerie Jarrett, een voormalig adviseur van Barack Obama, omschreef als een 'baby van het Moslimbroederschap en Planet of the Apes'. Producent Wanda Sykes besloot direct na haar opmerking om de show te verlaten en ook actrice Sara Gilbert veroordeelde de tweet van haar tv-moeder. Barr bood zelf nog haar excuses aan, maar ABC kwam naar buiten met een verklaring waarin ze aangaven haar show per direct te cancellen. De zender maakt daarmee een einde aan één van hun best bekeken series van het moment. De terugkeer van Roseanne trok namelijk 18,6 miljoen kijkers. Vier dagen later bestelde ABC een elfde seizoen, dat nu dus alsnog geschrapt wordt.
Lees ook onze recensie van de première van het tiende seizoen van Roseanne. De nieuwe afleveringen zijn overigens niet te zien geweest op de Nederlandse televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief