Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

A Beautful Life: dronken visserman wordt singer-songwriter

  •  
01-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
385 keer bekeken
  •  
A BEAUTIFUL LIFE_220616_9336_foto-Martin Dam Kristensen

© Martin Dam Kristensen / Netflix

De Deense muziekartiest Christopher speelt een simpele man met grootse ambities in onbenullig Deens drama.

Soms zijn de netten licht, soms zijn ze zwaar. Buiten kijf staat dat het leven van een Deense visserman een beproeving is. Twintiger Elliott (een rol van singer-songwriter Christopher) slijt zijn dagen tussen de garnalen. Als hij in het weekend niet in een beschonken bui betrokken is bij vechtpartijen, dan begeleidt hij zijn boezemvriend (Sebastian Jessen) tijdens muziekavonden in een lokale kroeg op de gitaar. Wanneer Elliotts bandmaat tijdens een optreden podiumvrees heeft dan begint Elliott snel zelf te zingen. En ja, de beste man heeft een mooie stem. Althans, dat is de indruk die filmmaker Mehdi Avaz wil wekken: in werkelijkheid maakt Christopher dertien-in-een-dozijn-pop.

Niettemin wordt de jonge Deen op die avond ontdekt door Suzanne (Christine Albeck Børge): een vrouw met goede contacten in de platensector. Het duurt niet lang voordat ze een producent (Inga Ibsdotter Lilleaas) heeft voor het album dat Christopher zal moeten maken. Het is geen verrassing dat Elliotts nieuwe begeleider een jonge vrouw is en dat ze zich al snel ontpopt tot zijn love interest. Net zoals het geen verrassing is dat Suzanne eigenlijk een harteloze zakenvrouw is en dat Elliotts vriend ergens halverwege ook nog komt smeken of zijn makker hem aan een platencontract helpt. Want: dankzij mij ben je zo ver gekomen. Of nog beter: ‘Je leeft mijn leven.’

A BEAUTIFUL LIFE_220616_7989_foto-Martin Dam Kristensen

© Martin Dam Kristensen / Netflix

A Beautiful Life hangt aan elkaar van dat soort malligheden. Het is de zoveelste Netflix-film over een ruwe diamant die eens flink gepolijst moet worden. Want aanvankelijk hebben de platenmensen niet erg veel vertrouwen in ‘de dronken visser met de gitaar’. De ‘barbaar’ moet zich in die zin laten onderdompelen in de wereld van kleinburgerlijkheid. Dat thema hebben we de laatste jaren al wel erg vaak, en vaker beter, gezien.

A Beautiful Life, vanaf donderdag 1 juni 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief