Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

63 Up: documentaire gaat verder bij de NPO

  •  
19-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
63 Up
Zeven jaar na 56 Up zien we hoe het de Britten die om de zeven jaar opnieuw geïnterviewd worden vergaat.
De Up-serie is een bijzonder tv-experiment dat in 1964 begon met de documentaire Seven Up! waarvoor regisseur Paul Almond sprak met veertien zevenjarige Britse kinderen uit verschillende milieu's. Vervolgens poogde regisseur Michael Apted (Gorillas in the Mist) om de zeven jaar alle kandidaten opnieuw te interviewen, om zo hun volledige levens in kaart te brengen. Het format, of een variant daarop, zou vervolgens ook gebruikt worden door tv-makers in andere landen. De laatste documentaire van de Britse versie was 56 Up en stamt uit 2012, en dus is het dit jaar tijd voor 63 Up. De docu 63 Up was eerder deze maand al te zien op de Engelse televisie en verschijnt volgende maand in Nederland bij de NPO, waar hij wordt uitgezonden als documentaireserie.
63 Up wordt vanaf 8 juli wekelijks uitgezonden op NPO 2 en is dan eveneens te zien bij NPO Start. Alle negen delen verschijnen op 8 juli ook nog op NPO Start Plus.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief