Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

1983: trailer voor Netflix-serie uit Polen

  •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
1983
De thriller speelt zich af in een alternatieve toekomst, waarin het IJzeren Gordijn nooit is gevallen.
De serie 1983 is de allereerste Netflix Original uit Polen. Het verhaal speelt zich af in een nieuwe, dystopische wereld: het IJzeren Gordijn is nooit gevallen, de Sovjet Unie is in volle bloei en Polen staat onder het bewind van een militaire politiemacht. De oorzaak van deze alternatieve toekomst is een terroristische aanslag die plaatsvond in 1983. In 2003, na twintig rustige jaren, stuiten een jonge rechtenstudente (Maciej Musiał) en een verguisde politieagent (Robert Więckiewicz) echter op een oude samenzwering die Polen - en de rest van de wereld - weleens voor goed zou kunnen veranderen. De serie is afkomstig van Agnieszka Holland en Kasia Adamik, die samen met Olga Chajdas en Agnieszka Smoczyńska de regie voor hun rekening namen. Holland regisseerde in Amerika eerder al een aantal afleveringen van House of Cards , The Wire en Treme.
Het eerste seizoen van 1983 verschijnt 30 november op Netflix. De reeks bestaat uit in totaal acht afleveringen. Lees ook nog meer over de populariteit van dystopie-tv.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief