Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Typisch Bellingwolde - Aflevering 1

31-07-2020

Jan Metting woont op steenworp afstand van 'zijn' Texaco. Dat is niet alleen een tankstation, maar ook een winkel waar alles wat je nodig hebt te krijgen is. 'Verder gebeurt hier gelukkig nooit wat', zegt Jan. De familie Dinkla is al twee eeuwen boer in Bellingwolde. Typisch volgt opa Willem, vader Pieter en zoon Willem, de vijfde, zesde en zevende generatie Dinkla's. Ze wonen in één van die enorme boerderijen die de Hoofdweg domineren. Vandaag vreet de gevreesde bietenkever de suikerbieten aan. Acht jaar geleden vluchtten Farid en Mozjgan uit Afghanistan en kwamen in het azc in Bellingwolde terecht. Na omzwervingen door het land wonen ze nu met hun twee zonen in een eigen huis in het dorp. Farid houdt duiven, net zoals in Afghanistan. Sanne is 21 en wakeboardkampioen. Dat vergt heel veel trainen. Als thuisbasis heeft ze Bellingwolde, maar haar leven speelt zich vooral in het buitenland af.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.