Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Over Typisch

typisch nieuw den helder
Het programma Typisch gaf, sinds de start in januari 2018, aan meer dan tweehonderd gewone mensen uit tien verschillende wijken in Nederland een gezicht op televisie. Soms raakten hun persoonlijke verhalen het publiek zo zeer, dat het in beweging kwam. Zo kreeg Angela uit de eerste serie (Typisch Wielenpôlle – Leeuwarden) na protesten van kijkers tòch studiefinanciering en kon ze weer naar school. Ali, uit de laatste serie (Typisch Zevenkamp – Rotterdam), werd opgelicht en bleef achter met duizenden euro’s schuld bij telefoonbedrijven. Op facebook werd al een crowdfunding-campagne gesuggereerd en mensen mailden de redactie dat ze geld wilden geven, maar de telecombedrijven kwamen zelf ook in actie en zijn schuld werd kwijtgescholden.
Typisch... is vanaf 11 januari iedere maandag t/m donderdag om 19.20 uur te zien bij BNNVARA of EO op NPO 2.
Helmond-West

De documentaireserie Typisch speelt zich vanaf maandag 11 januari af in de volkswijk Hemond-West, onder de rook van Eindhoven.