Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Typisch Thorn

31-01-2019

Benito is op weg naar Brussel. Hij moet een belangrijk stempel halen bij de ambassade van Mozambique. Hopelijk kan hij daarna binnenkort eindelijk zijn vriendin uit Mozambique naar Nederland halen. Eenmaal op de ambassade blijkt dat er een belangrijk stempel ontbreekt. En het is druk vandaag op het kerkhof in Thorn. Het is Allerzielen, een gedenkdag voor de overledenen. Marleen komt uit een familie die al honderden jaren in Thorn woont, in een van de monumentale panden in het centrum. Bij haar in de kelder kun je nog zien waar de jachtopziener voor de adellijke dames, die ooit de dienst uitmaakten in Thorn, het wild te drogen hing. Valkenier Rob traint elke dag met zijn favoriete woestijnhavik, Meneer. Dat begint met het knippen van kuikenpootjes, die Rob dan met een katapult de lucht inschiet. In het diepste geheim komt het bestuur van carnavalsvereniging De Geitebuk bij elkaar. Want niemand mag nog weten wie Prins Carnaval wordt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.