Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Typisch Thorn

28-01-2019

In Thorn zijn twee harmonieën, de Koninklijke en die van St. Michaël. De leden van de Koninklijke Harmonie worden 'bokken' genoemd, de leden van Harmonie St. Michaël zijn de 'geiten'. Gemengde huwelijken, dat lag lastig, maar de liefde overwint toch. Boer Frans heeft de boerderij van zijn ouders overgenomen en werkt met hart en ziel voor zijn dieren. Daarnaast zorgt hij ook nog voor zijn dementerende moeder. Hij is, ook door de aard van het werk, veel alleen. Maar éen keer in het jaar gaat hij met een groep vrienden een dagje uit, laatst nog naar Amsterdam. Dat was voor het eerst in zijn leven. Harry bestiert het Wijngoed Thorn. Hij was professioneel hoornist, maar een blessure aan z'n lip zorgde ervoor dat hij daarmee moest stoppen. Nu is hij gelukkig als wijnboer. En Tonnie, die naast Kapel onder de Linden woont, is nog steeds ontroerd bij het beeld van Maria.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.