Spuiten en Slikken

Zo scheer je jouw schaamhaar

  •  
26-10-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
72001 keer bekeken
  •  
je schaamhaar scheren doe je zo
Kortpittig, kaal, een landingsbaan, een creatief vormpje of een oerwoud waar Tarzan jaloers op is. Je kunt je genitale kapsel zo strak of creatief maken als je het zelf wil. Wel is het belangrijk om je schaamhaar op de juiste manier te bewerken. Zo kan je ingegroeide haartjes, ontstekingen, snijwondjes, rode bultjes of soa’s voorkomen.
Kies een coupe
Maar voor je aan de slag moet je eerst bepalen welke look je tussen je benen wil. Ga je voor een opskeer, vlechtjes, een afro of een kunstwerk a la Van Gogh? Het kan allemaal. Kaal is lange tijd hip geweest, maar tegenwoordig laten steeds meer mensen een beetje haar staan. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je prettig voelt bij jouw look.
Voorbereiding
Heb je een keus gemaakt? Dan is het tijd om te beginnen. En dat doe je eigenlijk altijd door alles daar beneden eerst goed te wassen. Wel zo hygiënisch. Je genitaliën zelf zijn niet zo’n fan van zeep, was die daarom alleen met water. De huid daaromheen kan je wel gewoon insoppen. Het klinkt vanzelfsprekend, maar doe dit met warm water. Van warm water wordt je huid soepeler, gaan je poriën open en je haartjes worden zachter.
Alles goed gewassen? Pak dan je gereedschap erbij. Gebruik je een trimmer? Zorg dan dat ie schoon is. Ook is het verstandig om de trimmer alleen maar voor je edele delen te gebruiken. Wel zo hygiënisch. Gebruik je een scheermes? Gebruik dan altijd een schoon en scherp mes en gebruik het scheermesje alleen voor je benedenbush. Anders kunnen de bacteriën van je genitaliën onder je oksels of op je kin terecht komen of andersom. Moet je niet willen.
Lang of kort
Wil je alleen maar trimmen? Dan is het vrij recht toe recht aan. Zoek een trimstandje uit, trek de huid een beetje strak en scheren maar. Heb je redelijk lange lokken daar beneden? Ook dan is het slim om het eerst even die lange haren in te korten met een trimmer. Scheermesjes gaan namelijk niet zo lekker op lange haren. Laagste standje aan en gaan.
Klaar om te gaan
Heb je alles kort gewiekt, maar wil je het glad hebben daarbeneden? Dan is het tijd voor het scheermes. Smeer je edele delen eerst goed in met scheergel, scheerschuim of scheerolie. Daardoor gaat het scheren een stuk soepeler. Kies wel een product zonder parfum. Parfum en genitaliën zijn namelijk niet echt beste maatjes. Parfum verstoort namelijk je PH-waarde en dat zorgt ervoor dat er allerlei bacteriën en schimmels kunnen broeien. Word je niet vrolijk van. Goed, ben je ingesmeerd? Start dan met scheren. Om dit goed te doen kan je het beste je huid een beetje straktrekken en scheer altijd met de richting van je haren mee. Neem hier vooral je tijd voor. Het is geen race.
Extra aandacht
Vrouwen kunnen alvast skippen naar het volgende kopje want we gaan het even hebben over de ballen. Soms wordt er namelijk geadviseerd om je ballen te scheren met een trimmer. En dat kan wel, maar doe dit altijd met een koppelstukje ertussen. Als je de trimmer rechtstreeks op je losse balzak zet is de kans groot dat je flink wat wondjes krijgt. Heb je voorzichtig getrimd en is het haar kort genoeg? Dan kan je met een scheermes aan de slag. Zorg dat je ballen een beetje gaan hangen zodat de huid losser wordt. Een warme douche doet vaak de truc. Trek vervolgens je huid goed strak en scheer voorzichtig alle haartjes weg. Neem ook hier vooral de tijd voor. Je ballen verdienen die extra liefde en aandacht.
Nazorging
Spoel je scheermes altijd goed schoon na de klus. Is wel zo fris voor de volgende scheerbeurt. En om bultjes en een droge of geïrriteerde huid tegen te gaan is er nog wat nabewerking nodig. Hiervoor kan je het beste een aftershave gebruiken met daarin Aloë Vera of Kamfer. Let er wel op dat er geen alcohol of iets anders branderigs in zit. Anders staat je zaakje het komende kwartier figuurlijk in de fik. Niet heel prettig zeg maar.
Voor- en nadelen van scheren
Scheren heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Scheren is als je het goed doet pijnloos, snel, gemakkelijk en goedkoop. Maar je hebt ook meer kans op ingegroeide haartjes, rode bultjes en je kan makkelijk sneetjes maken. Ook krijg je redelijk snel stoppels en moet je het scheren vaker herhalen. Daarnaast is onze moeder natuur ook geen fan van plastic wegwerpscheermesjes. Maar goed, je kan het wel altijd rustig onder de douche doen. Epileren, laseren of waxen nemen daarentegen iets meer tijd in beslag. 
Delen:

Meer over dit onderwerp