Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Van achter - Puppy play

  •  
04-09-2017
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
3681 keer bekeken
  •  
thumb van achter puppyplay
In Spuiten en Slikken ‘Van Achter’ vertelt een maker het verhaal achter het item. Dit keer vertelt redacteur Rein hoe hij op het idee kwam om een item over ‘puppy play’ te maken.
Gaypride Antwerpen, augustus vorig jaar. Tussen de feestende medeflikkers langs de kade zie ik een klein groepje mannen lopen. De helft loopt op twee benen en de andere helft op handen en voeten. De gezichten van de menselijke viervoeters zijn bedekt met leren maskers voorzien van twee flaporen en een snuit. Ze dragen leren handschoenen in de vorm van pootjes om hun handen te beschermen tegen de straatstenen. Ik ben geïntrigeerd door de latex pakken en de glimmende halsbanden. Het wekt onmiddellijk mijn interesse. Ik ben allergisch voor honden maar gelukkig niet voor latex. Dus dit lijkt mij een aantrekkelijk alternatief.

Fetisjist
Op maandag loop ik geïnspireerd en strak van de cafeïne de redactie op en ga gelijk aan het werk. Hier wil ik wat mee! Via een bekende van Spuiten en Slikken leer ik Chris kennen, een jongen van 29 die recentelijk vanuit Denemarken naar Amsterdam is verhuisd. Chris is een echte fetisjist en een liefhebber van praktijken die het daglicht over het algemeen niet kunnen verdragen. En stipt op nummer één staat voor hem puppy play. We hebben onmiddellijk een klik en we besluiten de pootjes ineen te slaan om Nederland kennis te laten maken met dit fenomeen. Tim lijkt mij de ideale kandidaat om in deze wereld te duiken en deze reportage te presenteren.Tim als heterohulk puppy
We beginnen in augustus met draaien en er staan verschillende hoogtepunten op het programma: een puppy meeting en een puppy performance door niemand minder dan onze Chris. Maar daarover straks meer. We beginnen bij het begin: een outfit. Midden op de Wallen in Amsterdam staat een fetisjwinkel met een ruim assortiment aan puppy play benodigdheden. Tuigjes, maskers en buttplugstaarten pronken op het rek. De buttplugs worden ingebracht om de staart op z’n plek te houden en varieëren in grootte van een bescheiden, doordeweeks plugje tot de vuist van een bouwvakker. Tim is in gedachte verzonken. De staart laten we even links liggen en Tim duikt het pashokje in met de outfit die Chris voor hem bij elkaar gezocht heeft. Na de nodige strubbelingen en het geluid van krakend latex komt Tim naar buiten als een heterohulk puppy. Ondertussen denk ik: bel Linda de Mol voor een nieuwe cover van L’Homo.Glijmiddel en talkpoeder
Voorzien van een outfit is het tijd voor de puppy play meeting. Een groep van ongeveer acht pups en twee baasjes komen maandelijks bijeen om te blaffen, spelen en ontspannen. Er hangt een opgewonden sfeer in de zaal. Iedereen staat te trappelen om zich om te kleden en hun pup-persona tot leven te brengen. Alleen is dit wel de eerste keer met filmploeg en camera. Het glijmiddel en talkpoeder vliegt door de zaal terwijl iedereen zijn outfit aantrekt. De ruimte vult zich met de weeïge, maar geruststellende geur van latex. Terwijl ik de laatste inhoudelijke zaken met de regisseur doorneem zie ik in mijn ooghoek dat er een buttplugstaart ingebracht wordt. De halsbandjes worden omgedaan, de hondenspeeltjes worden uit de tas gehaald en het is tijd om Tim de zaal in te laten komen en te beginnen.Cut! Camera stuk
Althans, dat is het plan. Op het moment suprême begeeft onze camera het. En de manier waarop de cameraman naar de camera kijkt bevalt me niks. Dat gevoel blijkt terecht, want er moet een nieuwe camera komen. Cut! De puppy’s spelen vrolijk verder, maar de latex pakken laten geen zuchtje lucht door en ik zie dat de pups het een beetje benauwd beginnen te krijgen. Het zweet gutst uit de maskers en de energie zakt van een tien naar twee. De pups willen naar buiten en in eerste instantie stem ik in. Opeens besef ik me dat de zaal middenin het centrum van Amsterdam staat. Het is een drukke zondagmiddag en ik vraag me af of het winkelende publiek hier klaar voor is. Ik denk het niet. Nog even volhouden dus.

Kwispelende buttplugstaarten
Voorzien van nieuwe camera kan het feest eindelijk beginnen. Tim verwacht een grote puppyorgie, maar niks is minder waar. De pups blaffen, spelen met speeltjes en een pup rijdt tegen Tim zijn been aan. Opeens lijkt puppy play mij ook best leuk. Er wordt gegromd en de buttplugstaarten kwispelen vrolijk heen en weer. Het piepende geluid van de speeltjes is bijna oorverdovend. De baasjes zorgen ervoor dat de pups genoeg drinken en er wordt veel geknuffeld. Ik merk dat puppy play niet alleen om de machtsverhouding tussen pup en baasje gaat, zoals dat bij meer BDSM-rolspellen het geval is. De pups hebben ook onderling de tijd van hun leven en wij ook! Chris weet niet hoe snel hij zich om moet kleden en stort zich vol overgave in het spel. We stoppen op tijd, omdat Milkshake morgen in het verschiet ligt. Iedereen kleedt zich om terwijl ik patat haal, want de pups komen om van de honger.Milkshake
Dag twee: Milkshake. Chris is voor het eerst op het grootste openminded festival van Nederland en heeft gelijk een goede primeur. Hij zal vandaag twee bondage-performances weggeven, in puppyoutfit. Een enorme man met een strenge blik is zijn handen zwart aan het verven. Hij zal Chris straks in de touwen hangen. Ik merk dat Tim en Chris naar elkaar aan het groeien zijn; als de camera uit is blijven ze druk in gesprek. Ik merk dat Tim puppy play begint te begrijpen door Chris als persoon te leren kennen. En hij is niet de enige. Ik snap waar de behoefte vandaan komt. En al zou ik het niet begrijpen, is het feit dat Chris er zo van opleeft al meer dan genoeg.

Tim vermaakt zich ook met andere dingen op Milkshake:

Begrip voor puppy play
Tijdens onze opnames staan we backstage enorm in de weg. Een groep zwaargespierde gogodansers staan zich met olie in te smeren en wij nemen hun hele kleedkamer in beslag. Ik bied mijn excuses aan, maar volgens mij helpt het niet bepaald. Ondertussen komen er broodjes roomkaas met bieslook langs op een grote schaal. De gogodansers moeten ook daar niks van weten. De grote tent op Milskshake vult zich met mensen en het is tijd voor Chris om zijn performance te doen. De enorme man met met zwartgeverfde handen neemt Chris mee naar het podium. Daar wordt hij voor het oog van het hele publiek knoop voor knoop vastgebonden. Ik zie zijn handen paars worden, maar besef me dat het misschien ook de blacklight kan zijn.

Nadat Chris is opgetild, valt zijn puppymasker van zijn hoofd en is het tijd om naar beneden te komen. Tim vangt hem backstage op. Het laatste gesprek is open en heeft iets vriendschappelijks. Ik merk dat Tim begint te begrijpen waar de liefde voor puppy play bij Chris en alle andere puppy’s vandaan komt. Dit had alleen zo kunnen gebeuren omdat iedereen die het lef heeft gehad om mee te werken iets heeft durven zeggen en laten zien. Op die manier kan het misschien een beetje beter begrepen worden.Laten we zeggen, over smaak valt niet te kwispelen.   

Check dinsdag om 22.05 op NPO 3 hoe Tim het vindt tussen de puppy's!
puppy play 8
puppy play 3
puppy play 6
puppy play 5
puppy play 7
Puppy play1
Delen: