Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Seks met een (on)besneden piemel

  •  
11-12-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
131641 keer bekeken
  •  
Besneden banaan gespiegeld
In de mailbox van De Seksmobiel krijgen we allerlei seksvragen. En sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom beantwoorden we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel samen met een professional! Deze week gaan we het hebben over de onbesneden en de besneden piemel. Is seks met allebei hetzelfde? En wat als je onbesneden bent en je voorhuid te strak zit?
De voorhuid: hij zit er wel of hij zit er niet. Hij is wat te strak of je piemel lijkt een beetje op een slurfje, het kan allemaal. Neem nou besneden en onbesneden piemels. Dat verschil wordt gemaakt door een medische ingreep. Als een jongen onbesneden is, zit er een stuk voorhuid over de eikel. Wanneer een jongen besneden is, heeft hij geen voorhuid meer, of een stuk minder voorhuid. De eikel is dan bloot, als een kale knots.
Seks met voorhuid
Als je onbesneden bent hoef je niks te doen met je voorhuid als je seks gaat hebben. Wanneer je naar binnen gaat of als je het condoom omdoet verschuift je voorhuid vanzelf. En als je piemel stijf is trekt de voorhuid zich vaak zelf al wat terug. Het heen en weer bewegen van de voorhuid zorgt juist voor een extra lekker gevoel. De voorhuid is namelijk erogeen.
Ero-wattes?
Seksuologe Inger: “De voorhuid is een erogene zone. Het toompje, het riempje dat de voorhuid aan de penis verbindt ook. Erogeen betekent seksueel gevoelig. De onderrand van de eikel is ook een erg gevoelig stukje waarin veel zenuwuiteinden samenkomen. Als de voorhuid daar overheen glijdt is dat extra gevoelig.”
Los hoesje
Als het goed is zit je voorhuid als een soort van los hoesje om je eikel. Als je geboren wordt is dit niet zo. Dan zit de voorhuid vastgekleefd aan de eikel. Ergens tussen je achtste en veertiende jaar gaat je voorhuid vanzelf loszitten. Inger: “Als je jong bent leer je dat je regelmatig de voorhuid naar achter moet doen om alles goed schoon te maken met water. Dan zie je dat hij soepel is en makkelijk over de eikel glijdt. Als je dat niet doet kan het gaan vastkleven of minder soepel zijn. Dat kan later lastig zijn bij seks en ook pijnlijk zijn in de pubertijd.”
Soepel huidje
“Op het moment dat het bewegen van de voorhuid moeilijk of pijnlijk is door een te strak toompje moet je daarmee naar de huisarts gaan. Als het alleen de huid is die te stug is, dan is het een kwestie van oefenen. Heel voorzichtig bij je slappe piemel je voorhuid stukje bij beetje naar achteren trekken zodat hij soepeler wordt. Als hij dan soepeler is kan je dit ook als ie stijf is doen.”
Seks zonder voorhuid
Maar is besneden seks nou anders dan seks met een onbesneden pik? Inger: “Bij een besneden penis ligt die eikel altijd bloot. Het ligt er wel aan hoever hij besneden is. Als er nog een heel klein randje om de onderrand van de eikel zit merk je niks van je besnijdenis, het gevoelige stukje is er nog. Als dat allemaal weg is dan valt de beschermende werking van de voorhuid weg. Je eikel raakt dan meer gewend aan wrijving tegen kleding. Dan zie je dat de huid van de eikel wat harder en droger wordt, en dus wat minder gevoelig. Dat kan je merken tijdens seks, klaarkomen kan dan wat langer duren. Masturberen doe je dan beter met glijmiddel of spuug. Want je mist het stukje vochtige vel dat voor de prikkeling zorgt en heen en weer glijdt.”
Kortom
Zowel met als zonder voorhuid hoef je tijdens de seks niks anders te doen. En je lul wassen moet je toch wel. Onbesneden moet je gewoon even opletten dat je ook onder de voorhuid wast. En dat je met een besneden pik misschien wat later klaarkomt? Lekker juist! Hoef je net wat minder vaak aan je oma te denken om de boel uit te stellen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.