Spuiten en Slikken

Orbiting: jij doet het waarschijnlijk ook

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
537 keer bekeken
  •  
orbiting after ghosting
Daten is tegenwoordig best makkelijk. Er zijn allerlei datingapps en -sites waarmee je in no-time een match hebt. Je babbelt wat over koetjes en kalfjes en gaat daten. Bevalt diegene na een paar dates niet meer? Dan ga je weer lekker aan de swipe, simpel. En veel mensen nemen niet de moeite om de ander te dumpen. Nee, die maken zich er makkelijk vanaf door gewoon niks meer van zich te laten horen. Ghosten noem je dat.
Doetje
Als je iemand ghost komt het er eigenlijk op neer dat je de ander dumpt, maar te pussy of te lui bent om te vertellen waarom. En dat kan best pijnlijk zijn voor de ander. Maar als iemand je ghost dan wil dat niet altijd zeggen dat diegene al het contact verbreekt. Want vervolgens kan hij of zij beginnen met orbiting. Met wattes? Oke, dat leggen we even uit.
Asocial media
Daten is makkelijker, maar het is ook heel makkelijk geworden om elkaar te blijven volgen als het voorbij is. Toen er nog geen sociale media waren moest je oud-scharrels en exen letterlijk volgen als je nog iets van ze wilden zien of horen. Tegenwoordig kan je veilig vanaf je computer of smartphone hun social media-kanalen stalken. En dat is wat er gebeurt als iemand aan orbiting doet.
Even kijken
De term is afgeleid van het woord orbit en werd in mei de wereld in geslingerd door de website Man Repeller. Orbit betekent simpel gezegd: in een baan om iets heen draaien. En dat doe je dus ook als je aan orbiting doet. Nadat jullie gestopt zijn met daten blijft de ‘dumper’ om de ander heen draaien. Niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk op social media. Zij of hij bekijkt al jouw Instagram en/of Snapchat stories. Vaak als een van de eersten. En af en toe plaatst hij of zij een comment onder jouw social media-posts. Maar een appje terugsturen of vertellen waarom het klaar is, dat zit er niet in.
Geef maar toe
En dat kan best frustrerend zijn. Opeens laat iemand niks meer horen, maar vervolgens stalkt hij of zij wel jouw social media-kanalen. Natuurlijk kan je diegene blokkeren. Probleem opgelost. Maar je blijft je toch afvragen: waarom?  Diegene vindt jou niet boeiend of leuk genoeg om mee te appen en te daten. Heeft niet de moeite genomen om te vertellen waarom. Maar houdt je nog wel een beetje in de gaten. Er kunnen natuurlijk allerlei redenen voor zijn. Maar hoeveel mensen doen dit eigenlijk? En gebeurt dit bewust of onbewust? Stem hieronder op een van de opties en dan zie je meteen het resultaat. Helemaal anoniem natuurlijk. #nietomheendraaien
Delen:

Meer over dit onderwerp