Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

My Fucking Problem

  •  
14-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1236 keer bekeken
  •  
mfpthumb
Voor Anne is penetratie al tien jaar zo pijnlijk dat het onmogelijk is. Vaginisme heet dat. En verdomd veel meisjes hebben hier dus last van. Ze heeft alles geprobeerd, zonder succes. Maar hoe belangrijk is penetratie eigenlijk écht? Lukt het Anne om te accepteren dat dit er voor haar misschien niet in zit?
Nog steeds een taboe
Bij honderdduizenden vrouwen in Nederland doet penetratie pijn. En dat is vet kut. Toch is het een taboe-onderwerp en dat wil Anne graag doorbreken met haar docu. Dus gaat ze praten met lotgenoten, specialisten en met haar eigen vriend. 
Napraten in de studio
De docu kan nogal wat vragen oproepen. Daarom wordt er na afloop in de studio doorgepraat. Sophie Hilbrand zit aan tafel met twee meiden die ook vaginisme hebben. En met seksuoloog Minke de Boer. Ook schuift Jacqueline van de Bilt aan, auteur van het boek 'Overwin je vaginisme'.
Sophie over vaginisme
Vaginisme is onder velen een onbekend fenomeen, terwijl het voor een grote groep vrouwen dagelijks een grote rol speelt. BNN wil het probleem van vaginisme uit de taboe-sfeer halen en ik hoop vurig dat deze thema-avond hier aan bijdraagt.  Heel gedurfd dat Anne van Campenhout zo’n persoonlijke film heeft gemaakt, waarmee ze volgens mij een belangrijke stap heeft gezet voor vrouwen om zich over eventuele schaamte heen te zetten en er over te praten met hun naasten, met professionals of ervaringsdeskundigen. Ga niet zelf aanklooien, maar praat er over.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.