Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Je dinsdagdip bestrijden doe je zo

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
103459 keer bekeken
  •  
dinsdag dip dog
Als je afgelopen weekend als een wappie hebt staan knarsetanden op MDMA of XTC, dan voel jij je nu waarschijnlijk behoorlijk verrot. Grote kans dat je nergens zin in hebt, snel geïrriteerd raakt en misschien af een toen een traantje wegpinkt. En dat komt omdat je, als je XTC neemt, een beetje geluk van jezelf leent. Door de XTC wordt jouw voorraad serotonine aangeboord en voel jij je een tijdje vet blij. Maar je hebt van nature geen enorme voorraad van dit stofje en als het op is duurt het even voordat je nieuwe hebt aangemaakt.
Help jezelf een handje
Na een dag of avond flink dansen, knuffelen en liefdesverklaringen geven is je voorraadje serotonine meestal redelijk uitgeput. Tijd om die weer bij te vullen dus! In principe doet je lichaam dit zelf, maar je kan je lichaam ook op een paar manieren helpen. En daar moet je eigenlijk al voor je pillenpopfeest mee beginnen.
Vooraf
Voor alle soorten drugs geldt in principe: gebruik alleen als jij je goed voelt. Zorg dat je happy en gezond bent. Anders wordt de kater alleen maar groter. Daarnaast is het slim om een aantal dagen vooraf al extra gezond te eten zodat al je reserves worden aangevuld. Hierbij zijn met name antioxidanten belangrijk en die vind je vooral in groente, fruit, noten en pinda’s. Naast antioxidanten kunnen omega 3 vetzuren ook een handje helpen. Die zitten onder andere in vette vis zoals zalm. Is de dag waarop je aan de pillen gaat aangebroken? Dan is het slim om voor je de pil in je mik gooit eerst nog even goed te eten. Van XTC ga je namelijk behoorlijk herkauwen, maar kauwen op eten is het laatste waar je zin in hebt. De kans is zelfs groot dat je helemaal geen vast voedsel door je keel krijgt ook al probeer je het.
Tijdens
Toch is het wel slim om in ieder geval iets te eten terwijl je onder invloed bent. Je beweegt waarschijnlijk ontzettend veel en je stappenteller maakt overuren. Maar vast voedsel glijdt waarschijnlijk niet heel soepel je keel door. Probeer in dat geval vloeibaar voedsel of sappig fruit. Zorg ook dat je voldoende drinkt, maar drink ook weer niet teveel. Maximaal één glas water of fris per uur is voldoende.
Doseren
Veel mensen doseren XTC door een kwart, halve of hele pil te nemen. En dat kan in principe ook wel, maar het is daarbij wel heel belangrijk om precies te weten hoeveel milligram MDMA er in je pil zit. En dit weet je alleen zeker als je jouw pillen hebt laten testen. In de ene pil zit namelijk 300 milligram MDMA en in een andere zit 150 milligram. Een pil in stukjes breken is natuurlijk niet 100% precies, maar als je weet hoeveel er precies in zit dan is het precies genoeg. Reken ongeveer 1 tot 1,5 milligram MDMA per kilo lichaamsgewicht.
De volgende dag
Je kan het beste de dag na jouw XTC-avontuur vrij nemen en keihard uitrusten. Op die manier kan je in alle rust de energie verzamelen om de wereld weer aan te gaan. Om je reserves weer aan te vullen is het goed om achteraf ook eerdergenoemd voedsel te eten. Hierdoor herstel je sneller en voel jij je in no-time weer een fit kippetje. Maar bedenk wel dat de comedown bij XTC hoort. Dus ben je een beetje depri, geirriteerd en heb je nergens zin in? Dan komt dit waarschijnlijk door de drugs. En dit kan een dag tot vijf dagen aanhouden. En bij een enkeling blijven de depressieve klachten zelfs weken duren. Maar goed, dit is dus bij een enkeling. Als in: het komt niet zo vaak voor. Meestal dartel je na een à twee dagen weer een vrolijk rond.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.