Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Hoe geef je aan dat je meer wil?

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
564 keer bekeken
  •  
beginnen met seks
In De Seksmobiel beantwoordt Jurre samen met een BN’er, YouTuber of artiest allerlei seksvragen. En dat doet hij zo goed mogelijk. Maar sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom beantwoorden we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel samen met een professional! En deze week is dat de vraag: hoe laat je weten dat je meer wil?
Zoenen is fijn. Maar er komt een moment dat je meer wil. Jij voelt je klaar voor de volgende stap en je wil dat graag aangeven. Dat kan lastig zijn. Hoe pak je dat aan? Ga je zelf langzaam verder? Wacht je tot de ander initiatief neemt? Of hou je een PowerPointpresentatie waarin je in dertig dia’s uitlegt dat je seks wil? Waarschijnlijk krijg je voor dat laatste een tien voor de moeite, maar zo werkt het natuurlijk niet.
Geen verplichtingen
Eigenlijk begint alles bij weten of je partner er klaar voor is. En dat is lastig. Hoe dat gaat vroegen we aan seksuoloog Inger Tempels-van Zetten. “Bij de volgende stap gaat het erom dat het goed voelt, dat je die stap nemen kan. En het is heel belangrijk dat je je als andere partij nooit verplicht voelt om dan verder te moeten gaan. Je kunt altijd stoppen als je niet verder wil.”
“Hou de ander goed in de gaten. Is er interactie? Streelt iemand terug, zoent iemand terug? Niet iedereen geeft dat goed aan. Hoe reageert de ander op wat jij doet. Reageert de ander met dezelfde reactie? Probeer elkaar te volgen. Het is ook gewoon proberen, misschien is het nu niet het moment en wordt het later beter. Zodra een van jullie teveel nadenkt is het nog niet het moment, het hoort fijn te zijn en spontaan te gaan.”
Actie reactie
Het is dus een kwestie van aftasten. En aftasten betekent niet zomaar overal gaan voelen, dat kan voor de ander al te ver gaan. Zorg daarom dat je vooral goed communiceert, kijk hoe de ander reageert. Kijk hem of haar goed aan. Vraag wat iemand ervan vindt. Dat is enorm belangrijk, je moet nooit iets doen waarvan je niet zeker weet of de ander het wil. Dat jij ergens klaar voor bent hoef niet te betekenen dat dat voor iemand anders ook zo is.
Op gevoel
Dat aftasten kan heel basic beginnen. Maak het zoenen wat spannender. Kus hem of haar in de nek, streel met je handen over het bovenlichaam van de ander. Wanneer hij of zij daarin meegaat en hetzelfde doet zal hij/zij het waarschijnlijk prettig vinden. Beweeg je handen langzaam zodat je partner ook de tijd heeft erop te reageren. Krijg je niet echt een reactie? Vraag dan gewoon of iemand het fijn vindt.
Krijg je geen duidelijke reactie? Dan is dit waarschijnlijk niet het juiste moment. Probeer er in dat geval eens op een ander moment over te praten. Dat kan super spannend lijken, en dat is het natuurlijk ook! Maar als je je eenmaal weet hoe je partner erover denkt, dan is dat waarschijnlijk een grote opluchting.
Geen haast
Zijn jullie allebei toe aan een volgende stap? Doe ook dan gewoon rustig aan. Grijp niet meteen vol naar de billen, borsten of edele delen, maar doe het stap voor stap. Geef elkaar de ruimte, blijf communiceren en probeer nooit iemand over te halen. Inger: “Ook als iemand in een gesprek aangegeven heeft er klaar voor te zijn kan dat eenmaal in de flow anders voelen. Misschien voelt het toch niet goed. Geef dat dan aan, luister naar de ander. Voel je ook nooit verplicht omdat je eerder aangaf het wel te willen.”
Op avontuur
En als jullie wel verder gaan, neem dan de tijd om elkaar te ontdekken, langzaam je zelf blootgeven is al spannend genoeg. En er zijn heel veel lekkere handelingen die jullie samen kunnen ontdekken. Seks is echt niet de hoofdzaak. Je gaat waarschijnlijk nog heel wat wipjes maken in je leven dus overhaasten is écht niet nodig!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.