Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Hoe dump je een date?

  •  
11-07-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
596 keer bekeken
  •  
FOTOFTOOTOF
Je hebt je mooiste kleren uit de kast getrokken, je haar gedaan en je tanden gepoetst. Je hebt je best gedaan en bent klaar voor je eerste date! Maar na vijf minuten kom je er al achter dat dit hem niet gaat worden. Het is niet wat je ervan had verwacht of het voelt niet goed. En dus wil je zo snel mogelijk weg. Maar hoe doe je dat het beste? Hier 5 tips om zo goed en zo snel mogelijk een slechte date te eindigen.
1: Wees eerlijk
Misschien niet de makkelijkste manier, maar wel de meest effectieve. Je hoeft natuurlijk niet iemand recht in zijn gezicht te zeggen dat je zowat in slaap valt wanneer diegene zijn mond opentrekt. Maar een beleefde “bedankt voor de avond, maar ik denk niet dat we een match zijn” kan geen kwaad. Tuurlijk is het eng, maar niemand kan boos op je worden omdat je diegene niet leuk vindt. Dit is de meest effectieve manier om in een keer van je date af te komen en je zonder vervelend gevoel weer naar huis kan.
2: Heb een exit plan klaar
Voor de eerste date is het handig om iets te plannen waar je zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Zorg dat je de tijd inperkt door een date te kiezen die niet per se lang hoeft te duren. Ga bijvoorbeeld een drankje drinken, of een rondje wandelen in het park. Dat is makkelijker af te kappen dan een etentje of filmdate. Als extra steuntje kun je iets plannen vlak na je date, een afspraak met vrienden, eten bij je moeder of de parkiet van je oma uitlaten. Op die manier heb je een harde deadline wanneer je weg moet en kun je de date makkelijker kort houden.  
3: Hou het bij één drankje
Als je date, nadat jij je eerste drankje op hebt vraagt of je nog wat wil, en jij denkt ‘god haal me hier weg,’ zeg dan gewoon “nee dankje.” Wanneer je een tweede drankje bestelt, kan dat namelijk worden opgevat alsof je het leuk hebt met je date. Als je graag weg wil kun je beter na het eerste drankje zeggen dat je bijvoorbeeld vroeg op moet morgen of dat je nog wat thuis moet doen. 
4: De wc is je vriend
Durf je niet eerlijk te zijn, maar zoek je toch een uitweg? De wc is een topplek als je even van je date weg wil of als je een plan moet bedenken. Je kan naar de wc gaan en een vriend bellen om te vragen of die je kan redden van deze date door je “toevallig tegen te komen.” Als je vrienden niet in de buurt zijn kun je vragen of een van je vrienden  je wil bellen met een noodgeval waardoor je midden in je date weg moet. Als dat allemaal niet lukt kun je altijd nog zo’n tien minuutjes in de wc blijven en terugkomen en zeggen dat je buikpijn hebt. Je date zal hopelijk snappen wat je bedoelt en jij bent vrij om te gaan. Dit is natuurlijk niet de meest eerlijke manier, maar soms is de nood hoog. 
5: Rennen
Deze laatste is alleen voor als je echt wanhopig bent en/of je date zo slecht is of misschien zelfs onveilig voelt. Bedenk goed dat je bij een eerste date elkaar nog helemaal niet kent.  Daardoor ben je de ander niks verschuldigd. Ga dus niet tegen je zin in heel gezellig lopen doen. Je hebt altijd de mogelijkheid om gewoon op te staan en te vertrekken. Let op dit is de minst chique manier om je date te dumpen, want je laat iemand gewoon keihard zitten. Bedenk je vooral dat je niet hoeft te blijven als je niet wil en je altijd de optie hebt om te gaan. Je kan nog een excuusje gebruiken als “ik heb mijn portemonnee thuis gelaten, ik ga hem even halen” Maar soms is de situatie zo erg dat je gewoon zo snel mogelijk weg moet zijn.  
Uiteindelijk is daten natuurlijk hartstikke leuk. En de tegenvallers zorgen er alleen maar voor, dat je de leuke dates nog meer waardeert. Lekker door blijven daten dus en hopelijk hoef je deze tips niet te gebruiken.  
Meer weten over hoe je een eerste date aanpakt? Check Emma's Peepshow:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.