Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Doe dit niet op de eerste date

  •  
21-08-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
doe dit niet op de eerste date
Je kapsel staat strakker dan de gemiddelde gabber in een Aussie. Al je puisten hebben je smeekbedes gehoord en hebben speciaal vandaag een korte vakantie ingelast. Je ruikt lekkerder dan je oma’s appeltaart. Je patta’s zijn gepoetst. Je hebt je beste apenpakje uit de kast getrokken. En dat allemaal om keihard indruk te maken op dat ene heerlijke lekkertje waarmee je een date hebt. Je bent er klaar voor!
Helaas is jouw sappige voorkomen is niet het enige wat telt deze avond. Je zal een gesprek moeten voeren met dat lekkertje. Althans, dat is het idee. En daarmee kan je al jouw goddelijke voorkomen regelrecht de stront in praten. Er zijn namelijk nogal wat don’ts. We hebben even rondgevraagd op de redactie en hebben het volgende lijstje opgesteld!
Ik, ikke en ikzelf
Jij bent ongetwijfeld een fantastisch persoon. En jouw verhalen zijn superinteressant. Je date hangt als een punipiercing aan je lippen. Maar zorg dat jij niet de enige bent die praat. Toon ook interesse in je date! Ben jij al vijf minuten alleen maar aan het woord? Dan is het hoog tijd om het gesprek om te draaien. Anders ben jij straks die ene narcistische date die alleen maar over zichzelf aan het praten was. Moet je niet willen.
Politiek en het geloof
Ben jij strenggelovig of politicus en vind je het heel belangrijk dat jouw partner dit ook is? Dan is het handig om even te polsen of jullie op een lijn zitten. Is dit niet het geval? Dan vallen deze onderwerpen in de categorie ‘natte kranten-onderwerpen’. Saai! Je wil weten wat voor persoon de ander is. Vraag naar persoonlijke eigenschappen, verhalen en ervaringen. Denk aan: ‘Vertel eens over een gênant moment uit je leven?’, ‘Welke rol speelt liefde in jouw leven?’, ‘Wat is jouw mooiste herinnering?’. Klinkt misschien suf, maar het levert wel verhalen op.
Oude koeien
Je mag je ex best noemen als het ter sprake komt. Tuurlijk. In de context van: hoe lang ben jij al vrijgezel? Maar houd er vervolgens geen enorm betoog over. Als je ex een gangbang heeft gehouden met je hele squad dan is dat enorm kut voor je. Maar die info hoef je absoluut niet te delen op de eerste date. Dat komt later wel als jij je potentieeltje hebt binnengehengeld.
Miep miep
Je kan niet altijd positief zijn. Soms heb je gewoon de behoefte om flink te klagen. En dat is prima. Het moet er dan even uit. Maar een eerste date is niet het moment voor gezeik. Want zeiken is niet aantrekkelijk. En komt negatief over. Als je iets gaar vindt dan kan je dat natuurlijk zeggen. Maar houd er geen betoog over. Je moet blij van je date worden en niet depressief.
Een onsje minder graag
Opscheppen tijdens een date doe je alleen als je gekookt hebt. Ook dan moet je niet overdrijven. Maar spreekwoordelijk opscheppen is al helemaal gaar. Tuurlijk mag je jouw verhalen een beetje mooi verpakken. Maar opscheppen over hoe succesvol, fantastisch, slim of afgetraind je bent is lelijk. En daardoor kom je arrogant over. Dus zoals Kendick Lamar het zo prachtig verwoorde in een van zijn melodieuze klassiekers: Hol’ up, bitch. Be humble. Met andere woorden: wees bescheiden.
Dit duurt het langst
Een leugentje om eigen bestwil. We kennen ze allemaal. Ze floepen er af en toe tussendoor. Maar wees gewoon eerlijk. Want: zie tussenkopje. Straks zit jij een heel strontverhaal op te hangen tegenover je date. En weet diegene toevallig dat dit complete koeienkak is. Daar gaan je kansen. Maar naast dat jij je zo je kansen kan verspelen is liegen ook nergens voor nodig. Vaak komt de waarheid uiteindelijk toch wel boven.
Wees geen piemel
Of beter bekend in het Engels: don’t be a dick. Heeft helemaal niks te maken met dat wat er tussen je benen zit. Nee, wees gewoon geen lul. Je probeert indruk te maken op je date. En dat doe je niet door alleen maar onaardig te doen. Voor velen is dat natuurlijk énorm vanzelfsprekend. Maar soms wordt onaardig doen als tactiek gebruikt. Een beetje plagen is helemaal prima. Maar kleineer de ander niet. En als je ergens buiten de deur een drankje doet: wees niet alleen aardig tegen je date, maar ook tegen het personeel.
Doe met deze informatie wat je zelf wil. Succes kunnen we helaas niet garanderen. Wij zijn ook geen alwetend orakel. Maar als je bovenstaande tips ter harte neemt dan vergroot je jouw kansen op succes waarschijnlijk wel. Maar! Heb jij nou nog een aantal tips die de kansen op succes nog groter maken? Mail ze dan naar spuitenenslikken@bnnvara.nl


Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.