Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Daten in thuisquarantaine

  •  
19-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
OPTIE2
Samen met de rest van Nederland zit ook ik in thuisquarantaine. Dat betekent niet naar buiten tenzij je boodschappen gaat doen of een korte wandeling. Heerlijk voor stellen die samenwonen want je kan onbeperkt van bil. Maar hoe is het voor de vrijgezellen onder ons? Kunnen die nog een beetje spanning ergens vandaan toveren? Ik besloot Tinder aan te zwengelen om te kijken of er iemand down was voor een eerste date via Facetime. En binnen no time had ik een leuke gast gevonden. Maar hoe is zo’n eerste date? Ik nam de proef op de som. 

M’n nieuwe vlam woont een blok verder dan ik. Hij probeerde nog aan te sturen op langskomen. Ik geef toe, ik twijfelde even. Want een loopafstand van zeven minuten is erg verleidelijk en na vier dagen thuis is elk greintje spanning meer dan welkom. Maar ik besloot er niet in mee te gaan. Safety first. Een date via Facetime oké, maar langskomen niet. Uiteindelijk ging hij erin mee. 

Misschien vond ik dit nog wel spannender dan een normale date. Want Facetime kent veel struggles. Wat als de verbinding wegvalt? Via welke hoek zie je er het aantrekkelijkst uit? Wat als hij gekke dingen in de achtergrond ziet? Ik besloot op m’n bed te gaan zitten. Daar is de achtergrond wit, daar staat de router en dat ziet er nog een beetje casual uit. Alsof ik een eerste date via Facetime de normaalste zaak van de wereld vind en niet zenuwachtig ben. Gelogen natuurlijk maar goed weet hij veel. 

Een minuut later hoorde ik de klassieke Facetime bliepjes. Ik werd gebeld. Een stoot adrenaline enterde m’n lijf. Ik nam op. We begonnen allebei meteen te lachen. Waarschijnlijk omdat de situatie zo surrealistisch is. Het is niet gek om in het ‘normale’ leven iemand eerst via Facetime te ontmoeten als jij je daar goed bij voelt. Maar in dit geval heb je niet echt een keuze. Tenzij je heel graag die stoere meid of jongen uit wil hangen die gewoon op date gaat tegen alle adviezen van het RIVM in. 

Nadat het kinderlijke gegiechel voorbij was volgde een gesprek. Over corona natuurlijk. Want ja, waar heb je het anders over? Eerlijk: het breekt wel meteen lekker het ijs. Je bevindt je allebei in precies dezelfde situatie. Vijf minuten later was het net alsof ik met een gewone vriend of vriendin aan het kletsen was, alle spanning was eraf. Na een gesprek van een halfuur stelde m’n date voor om over te gaan van Facetime naar de app Houseparty waar je ook spelletjes kan doen. Ik vond het helemaal mooi. 

Na ‘Heads Up,’ ‘Quick Draw’ én ‘Trivia’ te hebben uitgespeeld besloot ik dat deze eerste date geslaagd was. Het was al laat en ik vond het tijd voor bed. M’n date sloot zich aan bij het idee om te gaan slapen. Na een korte “toch jammer dat we niet bij elkaar in bed kunnen slapen” eindigde de verbinding. Ik moest in mezelf nog even heel hard lachen toen het klaar was. Ik had zojuist het beste van de thuisquarantaine-situatie gemaakt en maximaal geanticipeerd op alle richtlijnen. De overheid kon trots op me zijn. Net toen ik wilde gaan slapen kreeg ik een appje: “weet je zeker dat we morgen niet in het echt af kunnen spreken?” Oké, de definitie van thuisquarantaine is bij m’n date nog niet helemaal duidelijk, maar bij mij wel. Het antwoord blijft ‘“nee.” 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.