Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Het maagdenvlies bestaat niet

  •  
29-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10634 keer bekeken
  •  
maagdemv;oes
In De Seksmobiel beantwoordt Jurre samen met een BN’er, YouTuber of artiest allerlei seksvragen. En dat doet hij zo goed mogelijk. Maar sommige vragen worden zó vaak ingestuurd dat ze net iets meer aandacht verdienen. Daarom bespreken we hier wekelijks de meest gestelde vragen uit de Seksmobiel. En deze week gaat het over het maagdenvlies.
Over het maagdenvlies gaan veel wilde verhalen rond. Het zou echt een vliesje zijn dat breekt als je voor het eerst seks hebt. Bedden zouden in bloedbaden veranderen en je zou het vlies zelfs kunnen horen scheuren. Bovendien wordt er soms gezegd dat het maagdenvlies hét bewijs is dat iemand nog maagd is.  Allemaal fabels! Maar wat is het maagdenvlies dan wel?
Geen vlies
Brekend nieuws: het maagdenvlies is geen vlies. Het is meer een randje, of ‘kraagje’ net voorbij de ingang van de vagina. Het kan geribbeld, gebobbeld of glad zijn. Dat randje heeft niet echt een functie, het zit er en dat is het. Het is dan ook best raar dat dat er zo’n ding van wordt gemaakt. Het randje is bij de meeste meisjes zo soepel dat de penis er makkelijk doorheen past en je niet bloedt.
Waarom bloeden sommigen dan wel?
Als je wel bloedt komt dat vaak omdat je gespannen en/of niet vochtig genoeg bent. Hierdoor kan er een wondje of scheurtje in het randje ontstaan waardoor je bloedt. Ook kunnen er schaafwondjes op de vaginawand ontstaan. Je vaginawand is heel goed doorbloed waardoor er snel druppeltjes bloed uit die wondjes komen. Dat kan dus net zo goed gebeuren als je voor de zesde keer seks hebt. Wel of niet bloeden heeft alles te maken met spanning en onvoldoende opgewonden zijn. Zo’n wondje heelt snel, dus niemand kan daarom ooit zien of jij wel of geen seks hebt gehad. Zeker niet als de seks heel fijn was en je helemaal ontspannen was. En dat is nou net wat je wil!
Mythes
Er zijn nogal wat mythes over het maagdenvlies die niet kloppen. Zo wordt het soms gezien als een bewijs van maagdelijkheid. Als een meisje bij de eerste keer penetratie bloedt, zou het betekenen dat ze ontmaagd is. Als ze niet bloedt, zou het betekenen dat ze geen maagd was en dus niet rein of schoon is. Dit klopt niet. Slechts twee van elke tien vrouwen bloedt tijdens de eerste keer. Of je wel of niet bloedt zegt dus niets over jou en je maagdelijkheid.

Mensen denken ook nog steeds dat het maagdenvlies kan beschadigen of ‘oprekken’ door activiteiten als paardrijden of turnen. Dat is absoluut niet waar. Ook tampons kan je prima gebruiken, die ontmaagden je niet. 
Dus
Het maagdenvlies is geen vlies, en bloeden heeft niks met ontmaagding te maken. maar vooral met spanning en opwinding. Bloedde je dus niet bij de eerste keer? Fijn toch! Ben je bang het door te prikken? Kan niet! Gewoon lekker vingeren en tampons gebruiken dus ;)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.