Spuiten en Slikken

Gepest worden omdat je maagd bent

  •  
04-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1638 keer bekeken
  •  
virginshamingoriginal
Seks is overal. En als je gisterenavond goed van bil bent gegaan, is het niet gek om dat de volgende ochtend op school of werk even te laten weten. We zijn echt niet meer zo close-minded en preuts als vroeger. Toch? Maar hoe zit dat dan met de maagden onder ons. Bestaan die echt nog? Ja, ze bestaan. Sterker nog: van de 25-jarige mannen is 32% nog maagd. En van de vrouwen is dat 22% Maar bestaat er ook zoiets als virgin shaming, mensen veroordelen omdat ze nog maagd zijn? Hier spraken wij maagden Hanna (25) en Tim (27) over. 

Wat voor beeld hebben mensen bij een maagd van jouw leeftijd?
Hanna: Je wordt snel in een categorie gestopt als mensen horen dat je maagd bent. Je wordt dan preuts en saai genoemd. Dat vind ik heel storend. Hierdoor denk ik soms: als ik het op mijn vijftiende had gedaan dan hoorde ik er tenminste nu bij. 
Tim: Mensen denken vaak dat je dan onvolwassen bent en weinig levenservaring hebt. Als ik het vertel valt er vaak ook een ongemakkelijk stilte. 

Kloppen de vooroordelen?
Tim: Nee totaal niet. Ik werk elke dag super hard, dus onvolwassen ben ik niet. Ik heb niet iets ergs in mijn leven meegemaakt, maar ik heb zeker genoeg levenservaring voor een 27-jarige. 
Hanna: Mensen denken juist snel bij mij dat ik vaak seks heb. Dat komt door mijn stijl en persoonlijkheid. Vaak laat ik ze in die waan. Ze hoeven niet alles te weten. Zeker als het geen mensen zijn die dichtbij mij staan. 

Wat vinden je vrienden ervan?
Hanna: Mijn vriendinnen weten het wel, maar er wordt nooit over gesproken. Het is geen probleem onderling. 
Tim: Soms maken mijn vrienden er grapjes over. Het is gewoon plagen, maar ik vind het niet prettig. Het plagen is alsnog virgin shaming. 

Wat is volgens jou de reden dat je maagd bent?
Tim: Het is er gewoon nooit echt van gekomen. Ik ben te verlegen denk ik. Ik heb tot nu toe met twee meisjes gezoend en beide meisjes moesten de stap naar mij zetten. Uiteindelijk wilde een van die meiden seks. Ik durfde toen niet te vertellen dat ik maagd was. Net voor het ging gebeuren heb ik het maar verteld. Dat meisje lachte mij toen uit. Ik besloot daarom naar huis te gaan. 
Hanna: Ik heb niet snel behoefte aan intimiteit. Ik word wel verliefd, maar vaak ook op onbereikbare jongens. Bijvoorbeeld jongens die al in een relatie zitten. Daarom houd ik het liever bij een fantasie.

Haal je wel genot uit jezelf?
Tim: Zeker! Ik masturbeer een paar keer per week. Dan zet ik altijd porno op.
Hanna: Ja, ik masturbeer. Ik kan ook gewoon klaarkomen. Maar ik gebruik wel altijd mijn handen. Nooit speeltjes. 

Wat moet er volgens jou gebeuren om virgin shaming te stoppen?
Hanna: De focus op iets anders leggen. Momenteel gaat het in de maatschappij echt alleen om seks. Waarom kan de nadruk niet liggen op een goed gesprek? Er is zoveel op de wereld naast seks.
Tim: Seks zou niet zo belangrijk moeten zijn. Mensen moeten me gewoon behandelen als een normaal persoon en er niet raar van opkijken dat ik maagd ben. 


Delen:

Meer over dit onderwerp