Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dry january is goed voor je seksleven!

  •  
10-01-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1178 keer bekeken
  •  
dryjanuaryseks
Dry January. Wie krimpt er niet spontaan ineen bij het horen van zo’n deprimerende term? Even serieus: de korte en koude dagen maken de (dinsdag)dip na de feestdagen niet makkelijker. En dan verbied je jezelf ook nog eens een maand alcohol? Waarom zou je zoiets vreselijks doen? Nou, omdat het goed is voor je seksleven!
Tuurlijk, er zitten wel meer voordelen aan niet drinken. Zelfs als je het een maandje niet doet. Maar laten we eerlijk zijn, een alcoholvrije maand is gewoon kut. Maar als het goed is voor je seksleven, is het misschien toch de moeite waard om die gin tonics te laten staan. Zo wordt je dry january dus hartstikke wet.

Oké, het is dus goed voor je seksleven om alcohol een tijdje te laten staan. Maar waarom dan? Spoiler: ja, je zal je de seks de volgende dag voor de verandering kunnen herinneren als je niet drinkt. Maar het heeft vooral lichamelijke voordelen.

Voordeel 1: betere erecties
Ooit van de term ‘whiskey dick’ gehoord? Dat is wanneer je ‘m na wat drankjes niet meer hard krijgt of houdt. Niet alleen wanneer je whiskey drinkt, maar bij alle soorten alcohol helaas. Drank zorgt ervoor dat het moeilijker is om een erectie te krijgen en te houden, zowel direct na het drinken als op langere termijn (bij regelmatig drinken). Dit gebeurt omdat de piemel dan minder gevoelig is voor prikkels. Het hoeft niet te betekenen dat je je kleine vriend helemaal niet meer omhoog krijgt. Misschien wel, maar minder hard dan normaal. En het kan ervoor zorgen dat je minder snel of helemaal niet klaarkomt. 

Voordeel 2: meer clitorale orgasmes
Naast de whiskey dicks bestaan er dus ook whiskey clits. Uit meerdere studies is namelijk gebleken dat vrouwen makkelijker een orgasme krijgen als ze helemaal nuchter zijn. En de kans op orgasmes neemt af naarmate ze meer dronken zijn. Oké, nu laten we sowieso die G&T even staan.

Voordeel 3: intensere orgasmes
Intensere orgasmes? Vervang het biertje dan vooral met een frisje. De reden is dat drank je fysieke gevoeligheid remt. Je lichaam reageert dus minder op aanraking en prikkels. Denk maar eens aan die keer dat je stomdronken van je fiets viel. Toen viel de pijn ook wel mee, toch? Alleen je blauwe plekken en het bloedspoor richting je bed vertellen iets anders. Je voelt niet alleen minder pijn, maar ook minder genot. Normaal gesproken wanneer je penis/vagina wordt aangeraakt op een fijne manier, zet je brein die gevoelens om in opwinding. Maar alcohol zorgt ervoor dat deze sensaties worden afgezwakt en dat je brein hier minder goed op reageert. Dus worden je erogene zones minder gevoelig. Alcohol legt het centrale zenuwstelsel deels lam (ha-ha), wat seksuele opwinding en reactie op prikkels remt.

Voordeel 4: meer natuurlijk glijmiddel 
Alcohol is behoorlijk uitdrogend, vraag maar aan je droge bek de volgende dag. Alles droogt uit, dus ook je vagina. Het is dus lastiger om nat te worden en nat te blijven. En seks met een katoenen vagina is zeg maar echt de hel. Heb jij moeite met nat worden down there? Dan is het zeker de moeite waard om deze alcoholvrije maand eens te proberen. 

Voordeel 5: minder spijt
Over die day after gesproken. De nummer één reden van spijt na een wilde avond is alcohol. Misschien lig je naast iemand waar je nuchter nooit mee in bed was beland. Of je bedenkt je ineens dat jullie helemaal geen condoom hebben gebruikt. Door alcohol vallen je remmingen weg en neem je meer risico’s dan je nuchter zou doen. Uit studies is gebleken dat mensen die alcohol hebben gedronken minder vaak condooms gebruiken bij een one night stand. En terugkijken op een wilde nacht wordt toch iets minder leuk wanneer je je kater moet uitzitten in de soa-poli. En over sekspartners waar nuchtere jij zich kapot van schrikt.

Behalve al deze voordelen betekent Dry January ook geen katers, dus meer ochtendseks! Meer seks! En betere seks. Moeten we je nu nog overtuigen? Geef het gewoon een kans. Zie het als een experiment voor je seksleven. Je hebt toch niks te verliezen in januari. Mocht je na een maand toch liever bier drinken dan neuken, dan heb je het in elk geval geprobeerd. Je vriend/ vriendin daar beneden zal trots op je zijn.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.