Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

De 17 fases waar je doorheen gaat als je vrienden aan de pillen zitten en jij niet

  •  
11-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
13993 keer bekeken
  •  
De 17 fases waar je doorheen gaat als anderen aan de pillen zijn en jij niet
Op feestjes en festivals wordt heel wat afgesnoept. En dat moeten mensen lekker zelf weten. Maar soms kan dat vervelend zijn. Bijvoorbeeld als je met je biertje in je hand tussen je kaakschaatsende vrienden staat. Terwijl die elkaar zwetend masseren onder het genot van een bijgevuld flesje kraanwater. Dan zijn er toch wel een paar fasen waar je soms doorheen moet.
1. Het begint bij de planning. Je vrienden praten over niks anders. “Ga je wat doen? Weet je het al?” Je begint je af te vragen of jullie naar het feestje gaan om de pillen of om de muziek. “Oh, je houdt nu na je Taylor Swift periode opeens van leipe Techno, ok dat kan natuurlijk.”
2. Dan is het moment van het feest daar. De gesprekken variëren van “Heb jij al genomen?” “Voel je het al?” tot “Ik heb lollies bij!” Drie van je vrienden ben je meteen kwijt. Dan maar voor jezelf een biertje halen.
3. De eerste liefdesverklaringen zijn een feit. “Ik hou echt van je. Maar echt hoor! Dit komt sowieso niet door de drugs.” JA IK WAARDEER JOU OOK ENORM ALS PERSOON.
4. Je merkt dat je vrienden met je willen praten. Maar ze beseffen dat jij niet hebt gebruikt dus zeggen dan toch maar niet wat ze willen zeggen. Om vervolgens maar een beetje ongemakkelijk naast je staan tot je dan zelf maar zegt: “gaat ie lekkuuur??”
5. Heb je eindelijk die ene artiest bereikt. Schreeuwt de rest: “IK WIL DAAR KIJKEN LATEN WE LOPEN.” Ennn weg zijn ze.
6. Zij willen knuffelen, voelen, en aanraken, en aaien. En jij wil gewoon dansen.
7. Als je een mooi kapsel hebt willen mensen dat ineens aanraken. En jij kan alleen maar denken: blijf van m’n haar af! Het kan best lekker aanvoelen voor je vrienden, maar jij staat over een uur met een vette kop van al die zweetklauwen.
8. Je vrienden kunnen makkelijk een halfuur naar de knipperende lichtshow staren en verrukte kreetjes uitslaan. Maar zo episch is die lichtshow echt niet.
9. “Nee, je hoeft je ondergekwijlde lolly niet in m’n bek te duwen.” Die fase heb je al een jaar of 20 geleden achter je gelaten.
10. Je beseft hoe lelijk mensen kunnen zijn als ze strak staan. Mega pupillen, een bleke bezwete kop en klapperende kaken alsof diegene onder stroom staat. Maar goed, jouw dronken smoelwerk is eigenlijk ook niet om aan te zien.
11. 5 minuten later: “Hoe zie ik eruit, ik heb toch geen pillenkop?” 
12. Oh, je wilt een foto maken zodat je aan je moeder kan laten zien hoe leuk je het hebt? Doe maar niet. Een appje met “Het is heel leuk hier.” volstaat wel.
13. “Ik ga ZO hard!” Ja, dat zie ik ook wel. En dat heb je inmiddels al 10 keer gezegd. Zullen we even gaan zitten anders? “Nee dat wil ik niet, het gaat alweer.”. Oke dan niet.
14. De teleurstelling die je hebt als je vrienden weer bijnemen terwijl jij al een halfuur aan je warme bedje denkt. Jij wordt wél gewoon moe.
15. De verontwaardiging bij de anderen als jij om half 6 ’s ochtends aangeeft dat je gewoon naar bed wil in plaats van naar een after.
16. “Nee flikker op met je fruit!” Na een feestje is het tijd voor vette snacks. Jij wil gewoon even hard gaan op een kapsalon. Kan jij er wat aan doen dat je vrienden een droge bek hebben.
17. Thuis in je bed ben je blij dat je ligt. Je hoofd raakt je kussen en weg ben je. Om een paar uur later wakker te worden met een volle inbox waaruit blijkt dat de rest pas net gaat slapen.
Wil je weten wat XTC met je doet? Kijk dan hier hoe Nellie erop reageert.  

Meer over:

pillen, mdma, drugs, xtc, feest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.