Spuiten en Slikken

Crystal meth: coke maar dan keer tien

  •  
04-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3887 keer bekeken
  •  
Tina 1
Kartels uit Mexico proberen West-Europa aan de Crystal Meth te helpen. Hierdoor worden er steeds meer Methlabs gevonden in ons land. Dit meldt de politie. Dat er Mexicanen betrokken zijn bij de productie is geen goed teken. Nederland zou vanwege de ervaring met andere drugs aantrekkelijk kunnen zijn als productieland en doorvoerhaven naar andere plekken. Het gebruik van Crystal Meth is in verhouding met andere drugs nog steeds een stuk minder, maar het stijgt wel. Uit onderzoek naar rioolwater in Amsterdam bleek dat elke dag 300 tot 400 mensen Crystal Meth gebruiken. De prijs van de drug daalt door het verhoogde aanbod. Voor een gram betaalde je eerst 150 euro en dat is nu 80 tot 100 euro. Crystal Meth wordt vooral gebruikt om langer door te gaan op seksfeesten. Maar hoe is het om deze drug te gebruiken? Wij spraken Tim (25). Hij gebruikte een paar keer Crystal Meth.
Hoe ben je in aanraking gekomen met Crystal Meth?
“Ik ging seks hebben met een jongen die ik had ontmoet op internet. Toen ik bij hem was stelde hij voor om het te doen. Ik dacht toen wel even oké, heftig… Maar ik was naïef en nieuwsgierig. Ik had al zoveel andere dingen gebruikt dus ik kon Crystal Meth ook prima aan. Ik praatte het eigenlijk een beetje goed voor mezelf. Er zit een ontzettend taboe op Crystal Meth en dat maakte het ook wel weer spannend. Je weet dat dit niet slim is om te doen maar toch ben ik dan nieuwsgierig.”
Wist je van tevoren wat de effecten zouden zijn
“Nee. Ik had geen idee wat ik zou gaan voelen. Ik had ook geen idee hoe het eruit zou zien. Het leek een beetje op verharde MDMA. Als je toen aan mij een blokje hasj had gegeven en had gezegd dit is Crystal Meth dan had ik dat ook geloofd. Ik heb ook geen idee hoe je eraan kunt komen. Elke keer als ik het gebruikte deed ik met iemand mee die het had gehaald.”
Hoe heb je het genomen?
“Ik heb het gerookt. Het begon met drie trekjes uit een glazen pijpje. Ik heb later nog twee keer drie trekjes genomen.”
Hoe was de ervaring?
“Fantastisch. Maar wel echt heftig. Het gevoel lijkt op speed of coke maar dan echt keer tien. Toen ik het gebruikte was ik drie dagen wakker. Wat ik vooral heftig vond was dat ik weken erna nog van die momenten kreeg waarop ik dacht ik wil nu weer Crystal Meth doen. Dit had ik meteen na een keer gebruiken. Als je dit gebruikt is iedereen je beste vriend. Ik was alleen met een guy maar dat was echt ineens mijn allerbeste vriend. Terwijl ik hem net kende. Al mijn grenzen waren totaal weg, je bent echt overal voor in. En dan heb ik het vooral over dingen op seksueel gebied. Ik heb tijdens deze drug dingen gedaan waar ik liever niet over vertel." 
Zou je het aanraden?
“Nee, echt niet. Ik merkte meteen hoe verslavend het was. En ook omdat het fucking heftig is. Je doet dingen die je normaal niet zou doen. En dan niet zoals met alcohol, daar is het echt niet mee te vergelijken. Je blijft bij Crystal Meth scherp, althans, dat denk je. Je hebt eigenlijk een beetje dat scherpe van coke en dan in combinatie met dat gevoel van alcohol waarbij je grenzen vervagen. Dat is echt een gevaarlijke combinatie. Je denkt dat alles wat je doet prima is en dat je daar ook achter staat. Terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Ik zou het echt nooit meer doen. Dan krijg ik straks weer dat gevoel dat ik het vaker moet doen. Daar wil ik echt van wegblijven.”
De echte en volledige naam van Tim is bekend bij de redactie
Delen:

Meer over dit onderwerp