Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Column - Een ode aan de aubergine

  •  
05-11-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2019-11-05 at 16.25.40

De aubergine, perzik en druppeltjes zijn niet meer. Er komt een ban op deze emoji’s. Het nieuws sloeg in als een bom. Nooit had ik gedacht dat dit iets was waar ik zoveel waarde aan hechtte. De emoji’s zullen nog wel bestaan voor de momenten dat je je vriendin wilt vertellen welke ingrediënten er allemaal in je tajine zitten. Maar als je je partner wilt vertellen wat je vanavond allemaal van plan bent in bed dan kan dit niet meer met deze emoji’s. Jammer. De perzik bracht een vleugje onschuld in mijn meest gore gesprekken.

Wat een gelul. Facebook heeft zijn Community Standards in juli veranderd. En heeft dit in september en oktober doorgevoerd. Waarom? Omdat Facebook zo het aanbod van seksuele diensten wil vermijden. Of deze nieuwe regels daarbij gaan helpen weet ik niet. Ik vind het vooral preuts. En ik, de onschuldige gebruiker, moet er maar mee leven. Het was voorbij voor ik het in de gaten had. Ik had het met een collega over deze radicale verandering, en wat we het meest gingen missen. Ze zei: ‘’Dat zijn de spetters, zelfs in de hitte van afgelopen zomer gaf de spetter mij vanaf mijn scherm verkoeling.” Dat zijn mooie herinneringen.


Een compilatie van al mijn mooie herinneringen met deze emoji’s schoten voorbij. Tot ik me bedacht dat ik laatst nog ontzettend veel spetters, in seksuele context, naar mijn partner heb gestuurd. Ik kijk nog een keer naar het nieuwe reglement. ‘’Inhoud zal enkel verwijderd worden van Facebook en Instagram als het een seksuele emoji bevat in combinatie met een impliciete in indirecte vraag naar naakte afbeeldingen, seks of seksuele partners, of sekschat-conversaties ‘’. Een sekschat-conversatie is het genoemde gesprek zeker, maar er is niets met mijn bericht gebeurd. Ik vroeg me af of het een verschil maakt dat de seksuele emoji’s in messenger of op mijn wall geplaatst worden. Ik besloot beide nogmaals uit te proberen. Ik viel een vriendin in messenger lastig met vragen of ik mijn aubergine in haar perzik mocht stoppen. Ik vroeg niet om consent, wel of ze ervoor betaald zou willen worden. Een paar minuten hield ik mijn scherm in de gaten. Niets, er gebeurde helemaal niets.


Ik deed er een schepje bovenop. Ik plaatste op mijn Facebook wall een bericht waarin ik mijn lichaam te huur stelde voor seks. Je mag met je aubergine over me heen spetteren en mij hard op mijn perzik slaan, mits ik ervoor betaald krijg natuurlijk. Binnen enkele minuten bericht mijn partner mij met de vraag om uitleg. Ook stromen de likes binnen van oud klasgenoten en verre familieleden. Mijn gevoel van ongemak begint met de like te stijgen. Tot slot vraagt mijn moeder of het wel goed gaat. ‘Geen zorgen mam, het is voor research’. Facebook vindt het daarentegen niet erg. Misschien moet het platform ook even wennen aan de nieuwe regels.


Er zijn gelukkig alternatieven. Orkanen bestaan ook uit water en donuts hebben ook gaten. Mijn collega gaat voor de golf of de paraplu met druppers. Voor als het zo hard druppelt, dat je er wel een nodig hebt. Zelf ga ik voor de roos met vloedgolf combinatie. Zo kunnen we nog steeds op speelse manier iemand verleiden. Toch is het zeker een gemis. Laten we met zijn allen de aubergine, perzik en spetter een waardig afscheid geven door nog een keer (of twee, ik hou je niet tegen) vies te praten tegen je crush, partner of beste vriend. Uiteraard wel met consent.


x Ivana
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.