Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dagboek van een sekswerker #1 - Dit ben ik

  •  
26-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
dagboeksekswerker1
Elke week geeft sekswerker Nayra een kijkje in haar leven. Zij werkt op de Wallen en dit is haar verhaal. Deze week vertelt ze over haar achtergrond en de geschiedenis van haar geboorteland. Ook lees je wat de seksuele bevrijding voor haar betekende.
Mijn achtergrond
"Op 12 december 1968 wordt er een jongetje geboren in Las Palmas, Gran Canaria. Op dat moment zucht Spanje onder een stevige dictatuur die al 33 jaar duurt. Naast veel andere restricties mag er maar één taal gesproken worden: Spaans. Onder deze omstandigheden breng ik mijn jeugd door. Nadat dictator Franco in 1975 sterft, duurt het nog jaren voordat de democratie officieel is hersteld. Maar ook daarna blijft die dictatuur, die 40 jaar lang zo strikt had geregeerd, diep genesteld in de hoofden van de mensen, de cultuur en de tradities.

Opgewonden en wild
Ikzelf bevind me in die tijd vol in een bruisende puberteit. Nieuwsgierig, opgewonden en wild. Ik weet niet of het door mijn geslacht/gender komt of doordat in Spanje de bevrijding van 40 jaar onderdrukking, in één keer tot uitbarsting komt. Zoals champagne op het moment dat de fles ontkurkt wordt. In de jaren ‘80 wordt Spanje via de lucht, van over het land en vanuit zee overspoeld, door alles wat in de rest van de wereld gebeurd. 

Seks en drugs
Dit overvalt ons zo, dat we in 10 jaar willen inhalen wat we in de 40 jaar daarvoor niet hadden kunnen beleven. Het is een explosie op alle terreinen en op elke denkbare manier: onderwijs, de openstelling van de grenzen, de mode, muziek, alle communicatiemiddelen, films, boeken, theater, cultuur, seks en drugs. Alles komt tegelijk. Ik ben gehypnotiseerd door het nachtleven en de seksuele bevrijding... 

Benieuwd naar de rest van Nayra's dagboek? Lees meer!
Delen: