Sfeerfoto van Leden
Leden
Leden

Haal alles uit je lidmaatschap!

Welkom op de BNNVARA ledensite. Hier vind je alle informatie over de vereniging BNNVARA, de programma's die we maken en waar je als BNNVARA-lid aan bijdraagt. Ook lees je hoe je programma's kan bijwonen en kan profiteren van ledenvoordelen!
Leden

De vereniging

BNNVARA_Festival_20191027_161829_1106_Wouter-Vellekoop
Sinds 1 september 2018 bestaat de Omroepvereniging BNNVARA. Omroepvereniging BNNVARA is de kern van het mediabedrijf BNNVARA. De Ledenraad BNNVARA adviseert en controleert het bestuur van het bedrijf BNNVARA. Daarnaast kunnen BNNVARA-leden deelnemen in Thema Advies Commissies, waarin leden per thema inhoudelijk sparren met programmamakers. Dankzij deze input van leden maakt BNNVARA programma’s die aansluiten bij wat er nú speelt in de samenleving. De Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit vijf onderdelen: Het Bestuur, De Raad van Toezicht, de Ledenraad BNNVARA,  de Algemene Leden Vergadering en natuurlijk het bedrijf zelf. Benieuwd hoe de vereniging precies in elkaar steekt of hoe je zelf bij kunt dragen? We lichten het hieronder kort toe!

Het Bestuur

Het Bestuur en tevens directie van de Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit twee directeuren; een Algemeen Directeur en een Directeur Content.

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit vijf leden. Deze leden worden benoemd voor een periode van vier jaar. De Raad van Toezicht controleert het Bestuur en brengt advies uit aan de BNNVARA Ledenraad. Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit:
  • Wanda van Kerkvoorden (Voorzitter)
  • Arjan El Fassed
  • Gemmie Hermens
  • David Lauwen
  • Wilbert Mutsaers

Ledenraad BNNVARA

BNNVARA-leden bepalen door middel van verkiezingen wie hen vertegenwoordigt in de 24-koppige Ledenraad BNNVARA.  De Ledenraad ontmoet het Bestuur van het bedrijf BNNVARA verschillende keren per jaar om te spreken over de jaarrekeningen en -verslag, het programmabeleid en het jaarplan met begroting. Als BNNVARA-lid kun je ook direct meepraten met programmamakers over BNNVARA-programma’s via de zes Thema Advies Commissies.

Contact

De Ledenraad van BNNVARA beantwoordt graag jouw vragen. Heb je een vraag of wil je een opmerking maken, stuur dan een e-mail naar de Verenigingssecretaris via ledenraad@bnnvara.nl