Logo Leden
Hier lees je hoe je programma's kan bijwonen, aan welke winacties je kan meedoen en waar jij als BNNVARA-lid aan bijdraagt.

De vereniging

BNNVARA_Festival_20191027_161829_1106_Wouter-Vellekoop

Sinds 1 september 2018 bestaat de Omroepvereniging BNNVARA. Omroepvereniging BNNVARA is de kern van het mediabedrijf BNNVARA. De Ledenraad BNNVARA adviseert en controleert het bestuur van het bedrijf BNNVARA. Daarnaast nemen BNNVARA-leden van de Ledenraad ook deel aan de inspiratiesessies op BNVNARA Spot waarin leden, presentatoren en makers per thema of programma inhoudelijk sparren en met elkaar in gesprek kunnen gaan. De Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit vijf onderdelen: Het Bestuur, De Raad van Toezicht, de Ledenraad BNNVARA,  de Algemene Leden Vergadering en natuurlijk het bedrijf zelf. Benieuwd hoe de vereniging precies in elkaar steekt of hoe je zelf bij kunt dragen? We lichten het hieronder kort toe!

Het Bestuur

Het Bestuur en tevens directie van de Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit twee directeuren; een Algemeen Directeur en een Directeur Content.

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de Omroepvereniging BNNVARA bestaat uit vijf leden. Deze leden worden benoemd voor een periode van vier jaar. De Raad van Toezicht controleert het Bestuur en brengt advies uit aan de BNNVARA Ledenraad. Op dit moment bestaat de Raad van Toezicht uit:

  •  Zakia Guernina (Voorzitter)
  • Arjan El Fassed
  • Gemmie Hermens
  • Alexander Kousbroek
  • Yardena Shitrit

Ledenraad BNNVARA

BNNVARA-leden bepalen door middel van verkiezingen wie hen vertegenwoordigt in de 24-koppige Ledenraad BNNVARA. De Ledenraad ontmoet het Bestuur van het bedrijf BNNVARA verschillende keren per jaar om te spreken over merk en missie van de organisatie, de jaarrekeningen en -verslag, het programmabeleid en het jaarplan met begroting. Als BNNVARA-lid kun je ook direct meepraten met programmamakers over BNNVARA-programma’s en thema’s via BNNVARA Spot. Het online platform speciaal voor leden.

Contact

De Ledenraad van BNNVARA beantwoordt graag jouw vragen. Heb je een vraag of wil je een opmerking maken, stuur dan een e-mail naar de Verenigingssecretaris via ledenraad@bnnvara.nl.