Logo Leden
Hier lees je hoe je programma's kan bijwonen, aan welke winacties je kan meedoen en waar jij als BNNVARA-lid aan bijdraagt.

Kinderen voor Kinderen slaat handen ineen met Comité 4 en 5 mei

01-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
0001-230304kvkkoor44

Om kinderen bewuster te maken over het belang van herdenken en het vieren van vrijheid is in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Metropole orkest het nummer ‘Twee minuten stilte’ gemaakt. Op deze manier maakt ‘Kinderen voor Kinderen' maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar.

In de afgelopen 43 jaar zijn er veel thema’s voorbijgekomen, maar nog niet eerder is er een lied over de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei uitgebracht. 'Twee Minuten Stilte’ legt op een begrijpelijke manier uit waarom we op 4 mei twee minuten stil zijn en waarom het belangrijk is om te herdenken. Het maakt een beladen onderwerp bespreekbaar en draagt bij aan het besef dat vrijheid niet is iets dat je voor lief kunt nemen.

Op 4 mei treedt het koor voor het eerst met het nummer op tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam, een herdenking speciaal voor, door en met kinderen.

Bekijk de videoclip van ‘Twee minuten stilte’ hieronder:

Meer over:

#uitgelicht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.