Logo Leden
Hier lees je hoe je programma's kan bijwonen, aan welke winacties je kan meedoen en waar jij als BNNVARA-lid aan bijdraagt.

16.000 huurders checkten hun huurprijs

22-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hoofdbeeld1

Op donderdag 19 mei gaf BNNVARA het startschot voor de landelijke campagne ‘DE HUUR IS TE DUUR’. Met deze campagne vroeg BNNVARA aandacht voor de misstanden op de huurmarkt. Veel huurders zijn niet op de hoogte van hun huurrechten, en betalen vaak onnodig te veel huur. Daar wilde BNNVARA met deze campagne verandering in brengen.

Camping De Huur Is Te Duur

CampingANP

Op de Binnenrotte in Rotterdam openden we de protestcamping ‘De Huur Is Te Duur’. Hier konden huurders gratis hun huur laten checken en advies krijgen van huurexperts. BNNVARA-presentatoren Sahil Amar Aïssa, Jurre Geluk en Ciana Mayam waren aanwezig om verslag te doen van de actie.

Met verschillende online video’s vertelden we huurders over hun huurrechten. Daarnaast hebben we een online tool ontwikkeld waarmee huurders een indicatie krijgen van hun juiste huurprijs. Meer dan 16.000 huurders vulden die huurcheck in. Verschillende huurteams, dat zijn organisaties die huurders helpen met het verlagen van hun huurprijs, kregen meer dan honderden mailtjes met hulpvragen.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.