Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen

Het populairste Koor van Nederland!zapp

Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.
Kinderen voor Kinderen

Ons goede doel

Goededoel
Kinderen voor Kinderen zet zich sinds de oprichting in 1980 in voor kinderen die het minder goed hebben dan wij. Bij de eerste editie haalden we geld op voor de speelgoedactie van de VARA. En nog steeds is Kinderen voor Kinderen echt vóór kinderen en ondersteunen we ieder jaar een goed doel.
2005-2014
Eerder steunden we Novib (2005), slachtoffers van de tsunami (2005), War Child (2008) en pleegzorg in Nederland (2009). In 2012 was dat bijvoorbeeld My Book Buddy, in 2013 Right To Play en in 2014 het Jeugdcultuurfonds.
Serious Request
In 2015 zetten we een actie op voor 3FM Serious Request. Zij haalden dat jaar geld op voor kinderen in conflictgebieden. Samen met Johnny de Mol maakten we een speciale versie van ons lied Waarom moet ik gaan en startten we een sms-actie waarvan de opbrengst voor Serious Request was. Tijdens ons Kerstvakantieconcert maakten we live radio en tv bekend dat we ruim €25.000 hadden opgehaald met deze actie. Sindsdien bieden we ieder jaar een mooi item aan voor de veiling van Serious Request.
Spaarvarkens
Vanwege de aangescherpte mediawet is het sinds 2016 niet meer mogelijk om geld in te zamelen. Daarom kozen we er in 2016 voor om verschillende, geselecteerde goede doelen (De liedjesfabriek, Bio Vakantieoord, Stichting Stop Pesten Nu, FunCare4Kids en Nationaal Fonds) de spaarvarkens uit de show van Kinderen voor Kinderen 36 te schenken. Deze doelen konden zelf de spaarvarkens veilen of een mooie bestemming geven .
Samenwerkingen
Daarnaast hebben we een aantal samenwerkingen met organisaties waarvan we de missie ondersteunen. Samen proberen we op een muzikale manier aandacht te vestigen op thema's die voor ons belangrijk zijn. Zo werken we sinds 2012 samen met de Kinderboekenweek (lezen en talentontwikkeling), sinds 2015 met de Koningsspelen (bewegen en gezonde voeding) en sinds 2017 met het Jeugdfonds Sport & Cultuur (creatieve ontwikkeling voor kinderen uit minimagezinnen).
Hier word ik gelukkig van
Samen met kinderen die gesteund worden door het Jeugdfonds Sport & Cultuur schreven we in 2017 het liedje Hier word ik gelukkig van . In deze vlog zie je hoe het liedje tot stand kwam. De boodschap van de songtekst is: iedereen moet kunnen sporten, muziek maken en z'n hobby kunnen uitoefenen want daar word je gelukkig van. Het lied verscheen op album 38 en wordt regelmatig live uitgevoerd door zowel Kinderen voor Kinderen als lokale koren en orkesten. Ook in 2018 en 2019 blijft Kinderen voor Kinderen aandacht vragen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!