Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Onze spaarvarkens hebben een nieuw baasje

24-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
IMG_6789-2
Ken je ze nog, de spaarvarkens uit ons liedje Mijn spaarpot en ik?  Na de opnames van Live in Concert gaven we geregistreerde goede doelen de kans om zich aan te melden om een van de varkens te ontvangen. Natuurlijk met als doel om geld om te halen of bekendheid te krijgen voor dat goede doel.
Vijf goede doelen
Wij kozen uit de enorme lijst aanmeldingen vijf goede doelen die wij belangrijk vonden met een goed plan. Hieronder kun je lezen welke goede doelen dat zijn geworden en wat ze met het spaarvarken van plan zijn.
De Liedjesfabriek
De Liedjesfabriek biedt zieke kinderen een muzikaal medicijn door een eigen lied en clip op te nemen in de mobiele studio. Daar is geld voor nodig: op 8 mei aanstaande organiseren zij een benefietfeest met een veiling. Hopelijk brengt het spaarvarken daar een mooi bedrag op en kan er veel nieuwe muziek worden gemaakt!
Bio Vakantieoord
Op dit park kunnen gezinnen met een ernstig gehandicapt kind een onbezorgde betaalbare vakantie vieren. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Maar dat kost veel geld. Bio Vakantieoord biedt het spaarvarken aan via de online veiling Schenkhet. Zo kunnen nog meer gezinnen naar dit Vakantieoord in de bossen van Arnhem.
Stichting Stop Pesten Nu
Pestgedrag stoppen, begint bij jezelf. Met de opbrengst van het spaarvarken worden digitale spreekbeurtpakketten ontwikkeld, zodat kinderen elkaar informeren over pesten en de gevolgen ervan. Hiervoor wordt het varken geplaatst in de business lounge van voetbalclubs in de eredivisie.
FunCare4Kids
Op de Fundagen van FunCare4Kids hebben kinderen, die opgroeien in een gezin waar een ernstige ziekte voorkomt, een superleuke dag. Om zoveel mogelijk Fundagen te organiseren, is extra geld nodig. Hiervoor gaat het varken mee naar de Fundagen om zoveel mogelijk geld te sparen. En wordt het aan het eind van het jaar geveild.
Nationaal Fonds Kinderhulp
421.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp wil zoveel mogelijk van deze kinderen een leuke zomer bezorgen  door ze een doos met cadeaus te geven: speelgoed, tegoedbonnen voor kleding/bioscoop/drankje, dagje uit, weekendje kamperen. 'Gelukkie' gaat daarvoor op reis  door heel Nederland op pad naar gulle gevers.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!