Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

In de klas

Dans en zing in de klas!
Muziek in de klas is belangrijk én leuk. Leerkrachten hebben niet altijd tijd om zelf een muzikaal lesprogramma te ontwikkelen. Daarom helpt Kinderen voor Kinderen je graag op weg met video's en ander lesmateriaal.
Kinderen voor Kinderen in de klas
In de serie Kinderen voor Kinderen in de klas leren Gino en Jady je aan de hand van allerlei leuke en uitdagende zangoefeningen hoe je het beste je stem kunt gebruiken. De afleveringen zijn beschikbaar op onze site:
Zanglessen
Wij maken regelmatig zangles-video's van onze liedjes. Je kunt ze allemaal vinden in een handige playlist met dans-en zanglessen op YouTube.
Danslessen
Van onze liedjes voor de Koningsspelen en de Kinderboekenweek maken we altijd een dansles-video. Deze kun je vinden in de playlist met dans-en zanglessen op YouTube.
Bladmuziek
Van heel veel liedjes hebben we gratis bladmuziek beschikbaar op deze pagina . Hiermee kun je leerlingen begeleiden op bijvoorbeeld piano of gitaar of natuurlijk kinderen zelf leren noten lezen.
Energizers en warming up
Na een toets of dictee even iedereen van z'n stoel en samen bewegen! Dat kan met onze warming ups en energizers. Hieronder vind je een paar suggesties.
Meezingen met songtekstvideo's
Gewoon even lekker meezingen met de hele klas, zonder instructie of voorbereiding kan natuurlijk ook. In onze playlist met songtekstvideo's vind je van alle grote hits een video met de liedtekst in beeld.
Schooltv
Vanaf 2018 werken we samen met Schooltv om de lesmaterialen bij onze liedjes en videoclips beschikbaar te maken voor docenten. Op onze Schooltv-pagina vind je een overzicht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!