Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Al 40 jaar het populairste Koor van Nederland!zapp

Bekijk nu onze nieuwe videoclip voor de Kinderboekenweek: 'Reis mee!' en dans en zing mee met de lesvideo's voor in de klas!

VOLG ONS

Kinderen voor Kinderen

In de klas

Dans en zing in de klas!
Muziek in de klas is belangrijk én leuk. Leerkrachten hebben niet altijd tijd om zelf een muzikaal lesprogramma te ontwikkelen. Daarom helpt Kinderen voor Kinderen je graag op weg met lesbrieven en dansles-video's. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe video's en links.
Kinderen voor Kinderen in de klas
In de serie Kinderen voor Kinderen in de klas leren Gino en Jady je aan de hand van allerlei leuke en uitdagende zangoefeningen hoe je het beste je stem kunt gebruiken. De afleveringen zijn beschikbaar op onze site:
- Aflevering 1: Staan en ademhalen
- Aflevering 2: Uitspraak
- Aflevering 3: Toonladder
- Aflevering 4: Hoog zingen
- Extra: Warming up
- Extra: Tips voor leerkrachten
Zanglessen
Wij maken regelmatig zangles-video's van onze liedjes. Je kunt ze allemaal vinden in een de zangles-playlist op onze site. Omdat op digiborden YouTube-video's vaak het beste werken kun je al onze zanglessen ook vinden op ons Kinderen voor Kinderen Youtubekanaal. Klik  hier  voor de playlist. 
Feedback
We streven ernaar om ons Kinderen voor Kinderen-lesmateriaal zo geschikt mogelijk te maken voor in de klas. Daarom stellen wij uw mening als docent erg op prijs! U kunt uw feedback geven op ‘Kinderen voor Kinderen in de klas’ door hier het feedbackformulier in te vullen. Dit kost u 1 tot 3 minuten. *Ziet u het formulier niet? Accepteer dan eerst alle cookies van de site. 
Danslessen
Van onze liedjes voor de Koningsspelen en de Kinderboekenweek maken we altijd een dansles-video. Deze kun je vinden in de  dansles-playlist  op onze site.  Omdat op digiborden YouTube-video's vaak het beste werken kun je al onze danslessen ook vinden op ons Kinderen voor Kinderen Youtubekanaal. Klik  hier  voor de playlist. 
Bladmuziek
Van heel veel liedjes hebben we gratis bladmuziek beschikbaar  op deze pagina . Hiermee kun je leerlingen begeleiden op bijvoorbeeld piano of gitaar of natuurlijk kinderen zelf leren noten lezen.
Lesbrieven
Aan de slag in de klas met een liedje en dansje? In deze lesbrieven vind je een aantal tips en een volledig lesprogramma om de choreografie in te studeren:
Schooltv
Vanaf 2018 werken we samen met Schooltv om de lesmaterialen bij onze liedjes en videoclips beschikbaar te maken voor docenten. Op onze Schooltv-pagina vind je een overzicht.
Op de hoogte blijven?
Altijd als eerste weten dat er een nieuw liedje aankomt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief !

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's