Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Juf Liesbeth wint Juf & Meester Battle 2013!

10-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
1385758_10153393628235322_144832038_n.jpg
-
In de tv-uitzending vanochtend van VARA’s Kinderen voor Kinderen Juf & Meester Battle streden drie juffen en één meester in de finale om de Award voor best zingende juf of meester van Nederland 2013. Zij waren geselecteerd uit honderden aangemelde juffen en meesters uit het hele land en vochten onder luide aanmoediging van hun leerlingen een spannende muzikale strijd uit. De jury, bestaande uit Lévi van Kempen, Lucia Marthas en Monsif, koos unaniem voor juf Liesbeth van basisschool CBS De Vore uit Delfzijl.
De jury kiest voor kwaliteitDe jury gaf als commentaar dat ze met juf Liesbeth Wieringa allereerst had gekozen voor de beste zangkwaliteit en daarnaast voor haar swingende performance op het podium. In de finale zong zij het lied ‘1,2,3’ van Kinderen voor Kinderen. Zij won daarmee van meester Richard uit Vuren, juf Sandra uit Heythuysen en juf Anita uit Noordwijkerhout. Juf Liesbeth is met haar winst de opvolger van juf Reina Linger van basisschool De Samenspel in Amsterdam; zij won de Award in 2012.
Juf Liesbeth treedt op bij Live in ConcertDe winnende juf wint een fantastisch optreden bij het grote jaarlijkse live concert van Kinderen voor Kinderen in Vredenburg. Het concert wordt op 9 november om 19.00 uur uitgezonden op Nederland 3 bij Zapp.
Het koor van Kinderen voor Kinderen zingt in deze uitzending alle liedjes van hun nieuwe 34e CD ‘Klaar voor de Start’ en er zijn gastoptredens van B-Brave en Monsif.
De CD was al goud bij release, heeft 3 weken op de nr.1-positie gestaan in de album Top 100 en de 4 concerten in Vredenburg waren volledig uitverkocht.
Juf & Meester Battle 2013Lex Uiting presenteerde alle 5 uitzendingen van de Battle. Hij werd bijgestaan door 2 teams:
- Voor de juffen: Kim Keizer (stylist) en Ziarah Jansen (dans/zang-coach)- Voor de meesters: Charles Jay (stylist) en Nick Vonk (zang/dans-coach)
De uitzending van de finale wordt herhaald op woensdagmiddag 14.30 uur en op zaterdagmiddag 15.00 uur.
Inzamelingsactie voor Right To PlayTijdens de 5 uitzendingen van de Battle werd ook verslag gedaan van de grote inzamelingsactie van Kinderen voor Kinderen door basisscholen en bibliotheken voor Right To Play die dit najaar is gehouden. Right To Play zet zich in voor het recht van ieder kind om te sporten en spelen; dit doel sluit nauw aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de Start, sport en spel. Voor dit thema heeft Kinderen voor Kinderen het lied ‘Klaar voor de Start’ uitgebracht, waarvan de tekst is geschreven door Paul van Loon en Tjeerd Oosterhuis.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!