Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kassa komt op voor de kwetsbare burgers in Vlissingen

16-03-2024

De afgelopen weken vertelden wij in Kassa het verhaal van inwoners van Vlissingen die financiële ondersteuning of zorg nodig hebben maar zich door de gemeente in de kou gezet voelen. Na onze uitzending ontving Kassa een reactie van het college van B&W: "Door uw framing en opeenstapeling van onjuistheden en stellingnames speelt u een discutabele rol in het opzetten van onze inwoners tegen de gemeente. U maakt daarvoor misbruik van kwetsbare mensen, die zich door u en de FNV vertegenwoordigd voelen."

 

Daarmee zijn wij het totaal oneens. Kassa snijdt met de items een misstand aan en neemt het daarbij juist op voor kwetsbare mensen. We bestrijden ten zeerste dat de we onjuiste informatie hebben verstrekt over het armoede- en zorgbeleid van de gemeente Vlissingen.

 

In de uitzending van 16 maart 2024 blikken we terug op de ontstane consternatie. De gemeente is uitgenodigd voor een gesprek in de studio, maar wilde niet komen. Wél in de studio is Kitty Jong, vice-voorzitter van vakbond FNV.

 

Lees meer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.