Kassa

ABN AMRO moet klanten tóch compenseren voor 'rente-over-rente'

22-08-2022

Bij het berekenen van de compensatie voor te veel betaalde rente op doorlopend krediet moet ABN AMRO wél rekening houden met het zogenoemde 'rente-over-rente'-effect. Dat blijkt uit de op 11 augustus 2022 gepubliceerde uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid. Claimorganisatie Geldbelangen denkt dat de uitspraak de bank nog eens 170 miljoen euro kan kosten.

In de kwestie gaat het om klanten die een doorlopende lening hadden met een variabele rente. ABN AMRO volgde, net als andere banken zoals ING en Rabobank, met zijn rentes niet genoeg de marktrente. Kifid oordeelde eerder al dat klanten dat wel mochten verwachten, tenzij de bank nadrukkelijk anders had vermeld.

Lees hier de volledige dossiertekst. En ben je benieuwd naar de compensatieregelingen per kredietverstrekker? Lees dan ons uitgebreide hulpartikel.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties

Der
Der26 dec. 2022 - 7:42

Goedemorgen, Ik heb een compensatie ontvangen nieuw van ABN Amro. Is het nu wel gunstig om het te accepteren?

Touran
Touran27 aug. 2022 - 9:22

Ik heb ook een flexibele krediet gehad bij ABN van 2009/ 2020. Word ik door ABN benaderd? Ik ben inmiddels van bank veranderd, en ik heb van ABN geen gegevens meer hier omtrent. Of moet ik zelf contact opnemen, en hoe?