Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Update: Vakantieparken | Kassabon | Drankkartons

20-11-2021

De laatste stand van zaken rond Kassa-onderwerpen. Met updates over:

Vakantieparken
We hebben onlangs een hele uitzending besteed aan vakantieparken die de laatste jaren steeds meer worden opgekocht door grote investeerders. De recreanten, die vaak al tientallen jaren een plek hebben op het oude park, moeten dan plaats maken voor het grote geld. Zo zagen we ook Corry Bok, die ruim 22 jaar op een vakantiepark in Loosdrecht staat.

Aanstaande dinsdag staat in de Tweede Kamer de opkoop van vakantieparken op de agenda. De SP pleit voor onderzoek en wil dat de rechten van huurders worden versterkt.

Kassabonnen kloppen niet
De Consumentenbond deed vorig jaar een steekproef bij verschillende supermarktfilialen. De prijzen op de kassabon werden vergeleken met de prijzen in de winkel. Toen klopten de bonnetjes vaak al niet, maar dit jaar is het nog erger. Bij maar liefst één op de zeven producten blijkt de prijs op de kassabon fout te zijn. En bij slechts één supermarktfiliaal klopte de kassabon wél helemaal. Volgens de bond zijn de prijzen op het schap leidend.

Unilever haalt drankkarton uit de schappen
De drankkartonnen verpakkingen van waterproducenten Earth Water en Bar le Duc bevatten zoveel plastic dat er statiegeld op moet, vindt Recycling Netwerk Benelux. En deze week heeft Unilever aan Kassa laten weten dat ze stoppen met de verkoop van ‘B-Better Water’ in drankkarton. Lees hier meer hierover.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.