Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Update: Vakantieparken | Kassabon | Drankkartons

20 nov 2021

De laatste stand van zaken rond Kassa-onderwerpen. Met updates over:

Vakantieparken
We hebben onlangs een hele uitzending besteed aan vakantieparken die de laatste jaren steeds meer worden opgekocht door grote investeerders. De recreanten, die vaak al tientallen jaren een plek hebben op het oude park, moeten dan plaats maken voor het grote geld. Zo zagen we ook Corry Bok, die ruim 22 jaar op een vakantiepark in Loosdrecht staat.

Aanstaande dinsdag staat in de Tweede Kamer de opkoop van vakantieparken op de agenda. De SP pleit voor onderzoek en wil dat de rechten van huurders worden versterkt.

Kassabonnen kloppen niet
De Consumentenbond deed vorig jaar een steekproef bij verschillende supermarktfilialen. De prijzen op de kassabon werden vergeleken met de prijzen in de winkel. Toen klopten de bonnetjes vaak al niet, maar dit jaar is het nog erger. Bij maar liefst één op de zeven producten blijkt de prijs op de kassabon fout te zijn. En bij slechts één supermarktfiliaal klopte de kassabon wél helemaal. Volgens de bond zijn de prijzen op het schap leidend.

Unilever haalt drankkarton uit de schappen
De drankkartonnen verpakkingen van waterproducenten Earth Water en Bar le Duc bevatten zoveel plastic dat er statiegeld op moet, vindt Recycling Netwerk Benelux. En deze week heeft Unilever aan Kassa laten weten dat ze stoppen met de verkoop van ‘B-Better Water’ in drankkarton. Lees hier meer hierover.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Beps
Beps21 nov 2021 - 13:24

Ik heb bij AH dit ook meegemaakt een paar jaar geleden, de aanbieding was niet geldig voor het product dat erbij stond en ik moest dit als klant weten!!! Ik vroeg "hoe dan, er staat voor alle soorten van dit merk en dan zou het voor de 4 uitgestalde artikelen niet voor dit ene geldig zijn? Hoe kan ik dit nu zien?" Je moet dus erg slim zijn daar om het door te hebben dat, ook al staan er van één merk meerdere artikelen, dat hoogstwaarschijnlijk datgene jij wilt kopen er niet bij hoort. Ik kreeg het (met tegenzin van hun) voor de aanbiedingsprijs mee omdat ze niet hard konden maken dat ik het fout had gezien.

Contentino
Contentino21 nov 2021 - 8:36

Wat de kassabonnen betreft heb ik slechte ervaringen met de Praxis.
In 6 van de 10 keer klopte de kassabon niet en uiteraard in het voordeel van de Praxis.
Het teveel betaalde krijg je zo weer terug op een manier dat ik de indruk krijg dat het een routine klus is om de klant te belazeren.
De meeste klanten immers controleren nooit de kassabon en dat is voor de Praxis uiteraard "KASSA ".
Zelfs meegemaakt dat ze bij het bestellen van een nieuw mes voor de grasmaaier "handelingskosten " rekenen , sorry foutje.
Dit heb ik bij de Gamma nog nooit meegemaakt.