Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kassa's Woonoplossing: permanent wonen op een recreatiepark

20 nov 2021

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Veel mensen blijven bijvoorbeeld in een te groot huis zitten, omdat een kleinere woning niet beschikbaar of te duur is. Ouderen die bij elkaar willen wonen of andere alternatieve woonvormen komen er bij de gemeente vaak niet door. En veel jongeren lukt het überhaupt haast niet om woonruimte te vinden. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt? In de tweede aflevering gaan we langs bij Hans. Hij stelt voor om toe te staan om op een recreatiepark te mogen wonen.

Lees hier meer informatie.

 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Spaantwerk
Spaantwerk20 nov 2021 - 19:04

Verschillende gemeentes vormen recreatieterreinen om tot woonwijken.
In de gemeente Putten worden hoogbejaarde dementerenden een dwangsom van €30.000,00 opgelegd, terwijl de buurman een woonvergunning heeft gekregen voor 10 jaar!
Ik vind het schandalig dat er alleen gedacht wordt aan de portemonnee van projectontwikkelaars en niet aan het welzijn van de inwoners.

Als we alle bewoners van recreatiewoningen op straat zetten krijgen we ongeveer 100.000 woningzoekenden extra in Nederland.

AKAKAKAK
AKAKAKAK20 nov 2021 - 18:36

Woonoplossing: meer een oud cruiseschip af in een stad. Laat hier. Studenten etc wonen. Voorzieningen zijn per kamer al aanwezig. Aanwezig zijn vaak al eenziekenboeg, winkels, restaurant, filmzaal.... beheer van die zaken kun je aan ondernemers overlaten. Lesgeven kan op het schip. Coronacontrole is ook veel simpeler te regelen.