Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Investeerders kopen meeste woningen ooit in 2020

13 mrt 2021

Ook in 2020 zijn er veel woningen gekocht door particuliere investeerders om deze vervolgens te verhuren. Daardoor kom je als starter bijna niet meer aan een koopwoning en holt de leefbaarheid in de wijken achteruit. Kassa gaat kijken in het Laakkwartier in Den Haag, een wijk die enorm in trek is bij particuliere beleggers.

 

Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

rinuszwam
rinuszwam14 mrt 2021 - 10:35

Als men het verhuurt tegen een gangbare /fatsoenlijk huurprijs incl. het bijhouden van onderhoud , hoeft dat geen bezwaar te zijn ! Echter de praktijk is helaas anders , vele zijn er op uit om er [super] Rijk van te worden , ten koste van meestal de gewone burgers , die het eigenlijk niet kan betalen ! Dank zij het ruim 10 jaar Rutte neoliberale beleid met zijn armoede en voedselbanken , een marktzorgsysteem welke juist ook financieel problematisch is voor de meeste gewone burgers in Nederland . Dit terwijl de grote bedrijven incl. het aantal miljonairs maar blijft groeien o.a. d.mv. diverse belastingvoordelen etc.etc.

sirplata
sirplata14 mrt 2021 - 9:25

Ik heb zelf nu 2 woningen waarvan 1 geërfd van mijn ouders. Zou ik deze nu moeten verkopen en het geld op de bank zetten en vervolgens ook nog eens voor het spaargeld moeten betalen of 0 procent rente krijgen? Nu levert het tenminste flink wat op.