Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nog steeds energiecowboys actief

30 jan 2021

Het blijft voor veel mensen een grote ergernis én het kan je behoorlijk in de problemen brengen als je niet goed oplet: telefonische energieverkopers die met snelle praatjes en het verdraaien van feiten je overhalen om akkoord te geven op een voordelig ‘aanbod’. En dan blijkt ineens dat je bent overgezet naar een nieuwe energieleverancier. Hoe kan dit nog steeds gebeuren? En wie stopt deze geraffineerde energieverkopers? 

Lees hier meer over dit onderwerp.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Mw. A. van der Sluijs
Mw. A. van der Sluijs9 feb 2021 - 15:42

Gisterenavond benadert door Noba-in, mijn contract bij Vattenfall kon aangepast worden. De energie was veel goedkoper, scheelde alleen voor gas al 8 cent per m3. Ik heb aangegeven dat ik helemaal niet weg wil bij Vattenfall maar die meneer bleef maar door kletsen, was bijna geen speld tussen te krijgen. Hij gaf aan de ik gewoon in augustus weg kon bij Vattenfall maar dat ze nu iets beter konden aanbieden. Ik heb aangegeven geen interesse te hebben maar ze wilde toch een offerte aanbieden. Ik gaf uiteindelijk toe en wilde zonder te tekenen eerst de offerte met de aanbieding zien. Dat kon alleen als ik eerst tekende. Dat heb ik dan gedaan. Helaas toen kreeg ik direct een contract van een energieleverancier. Ik heb de volgende ochtend naar Nova-in gemaild dat ik van het contract afzie en gebruik maak van mijn consumentenrecht om binnen 14 dagen te annuleren. Toen werd ik weer door Nova-in, dezelfde meneer gebeld, dat ik er gisteren mee akkoord ging en hij verbaasd was. Ik heb direct aangegeven dat ik het niet wilde en dat hij maar aan bleef dringen. Ik heb ook aangegeven dat hij het contract moest annuleren. Dat kon hij niet dat moest ik bij de nieuwe energieleverancier maar annuleren. Deze heb ik gebeld en zij sturen als het goed is nu een annulering van het contract.
Het is niet goed dat een tussenpersoon aangeeft van Vattenfall te bellen en je dan zo voor de gek houdt en dwingt te tekenen en dan zit je ineens aan een ander contract vast. Ik heb ook Vattenfall gebeld en het verhaal verteld, de telefoonnummers doorgegeven van Nova-in. Zij gaan hier ook nog achteraan aangezien Nova-in niet via Vattenfall mag bellen.

Ferry Koch
Ferry Koch4 feb 2021 - 16:58

Ik ben de afgelopen dagen al ‘tig’ keer gebeld door Nederlandse Energie Service vanuit ‘tig’ verschillende telefoonnummer ! Tip: neem niet op maar bel later dat nummer terug en je hoort dat dit nummer (tijdelijk) niet beteilbaar is. Daarna blokkeer ik het betreffende nummer in mijn telefoon...Dit zijn de nummers totnuto: +31 20 213 42 58; +31 10 268 13 49; +31 50 200 51 09