Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Waar moet je op letten als je een IPA koopt?

30 nov 2019

De India Pale Ale (IPA) is helemaal in trek. Je kan het in bijna elke supermarkt krijgen en/of op het terras bestellen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een IPA gaat kopen? Ronald van de Streek geeft hiervoor drie tips.

Tip 1: Blik is beter dan fles.
In een fles kan er namelijk licht doordringen naar het bier en zit er meer kopruimte in. Een blik kan geen licht doorlaten en is er geen kopruimte, dit zorgt ervoor dat het bier verser blijft en meer van zijn heerlijke hoparoma's behoudt.

Tip 2: Let op de datum.
Hoe verser het bier, hoe meer hoparoma's erin zitten. De datum kan je vinden op de onderkant van een blik of op het etiket van de fles.

Tip 3: Kies voor onafhankelijk gebrouwen bier.
Daar wordt volgens Ronald minder beknibbeld op de ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat er meer smaak en explosieve aroma's in je bier zitten. 

Wil je meer informatie over waar de IPA bijvoorbeeld vandaan komt? Lees dan hier dit artikel. Bekijk hier de uitslag van onze test!