Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Nieuws uit Overloon & AFM deelt torenhoge boete uit

25 jan 2014

Overloners kunnen weer bellen!
KPN ging in onze uitzending van vorige week diep door het stof en verzekerde dat iedereen in Overloon inmiddels weer mobiel kon bellen. Deze belofte bleek voor een aantal van onze studiogasten niet op te gaan. Deze week is KPN nogmaals in Overloon langs geweest. Inmiddels kan iedereen weer bellen. Goed nieuws voor alle inwoners uit Overloon dus.  

AFM deelt torenhoge boete uit aan flitskredietverstrekkers
Twee jaar geleden lieten we zien dat de verstrekkers van flitskredieten woekerrentes rekenen. Bij deze kredietaanbieders betaalde je voor een lening van twee weken 19-28% rente. Dat is jaarlijks 500% tot 700%, terwijl dat wettelijk maar 15% mag zijn. Door allerlei bijkomende kosten op te voeren, omzeilden deze flitskredieten het wettelijke percentage van 15%.


De Autoriteit Financile Markten heeft in april 2013 al een aantal maatregelen genomen tegen de werkwijzen van de flitskredieten. Dat was voor een aantal verstrekkers onvoldoende. De AFM heeft daarom afgelopen december Cashbob beboet voor een bedrag van in totaal 300.000 voor het illegaal aanbieden van kortlopende leningen tegen zeer hoge kosten. Gister heeft de waakhond ook Betaaldag.nl een boete van maar liefst 2 miljoen opgelegd voor de verstrekking van flitskredieten zonder de vereiste vergunning. Nooit eerder heeft de AFM zo'n hoge boete uitgedeeld. Het hele persbericht van de AFM is hier te lezen.Lees meer over dit onderwerp in het volgende artikel:

"Nieuws uit Overloon en AFM deelt torenhoge boete uit"