Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuws uit Overloon en AFM deelt torenhoge boete uit

25-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_kpn_03.jpg
Overloners kunnen weer bellen!
KPN ging in onze uitzending van vorige week  diep door het stof en verzekerde dat iedereen in Overloon inmiddels weer mobiel kon bellen. Deze belofte bleek voor een aantal van onze studiogasten niet op te gaan. Deze week is KPN nogmaals in Overloon langs geweest. Inmiddels kan iedereen weer bellen. Goed nieuws voor alle inwoners uit Overloon dus.  
AFM deelt torenhoge boete uit aan flitskredietverstrekkers
Twee jaar geleden lieten we zien dat de verstrekkers van flitskredieten woekerrentes rekenen. Bij deze kredietaanbieders betaalde je voor een lening van twee weken 19-28% rente. Dat is jaarlijks 500% tot 700%, terwijl dat wettelijk maar 15% mag zijn. Door allerlei bijkomende kosten op te voeren, omzeilden deze flitskredieten het wettelijke percentage van 15%. De Autoriteit Financiële Markten heeft in april 2013 al een aantal maatregelen genomen tegen de werkwijzen van de flitskredieten. Dat was voor een aantal verstrekkers onvoldoende. De AFM heeft daarom afgelopen december Cashbob beboet voor een bedrag van in totaal €300.000 voor het illegaal aanbieden van kortlopende leningen tegen zeer hoge kosten. Gister heeft de waakhond ook Betaaldag.nl een boete van maar liefst €2 miljoen opgelegd voor de verstrekking van flitskredieten zonder de vereiste vergunning. Nooit eerder heeft de AFM zo'n hoge boete uitgedeeld. Het hele persbericht van de AFM is hier te lezen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!