Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zwemschool vervalste diploma's

25-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
zwemmen_05.jpg
Het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) heeft vijftig tot honderd klachten gekregen van ouders van kinderen die van hun zwemschool in Oosterhout een vervalst diploma hebben gekregen. Op het diploma ontbreekt het unieke nummer en een hologram, vertelde een woordvoerster woensdag naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem. ,,De diploma's komen niet bij ons vandaan.''
Onderzoek
Het NPZ is bezig met een onderzoek en heeft de zwemschool om opheldering gevraagd. De woordvoerster wil niet vooruitlopen op de uitkomsten, maar een consequentie kan zijn dat de erkenning van de zwemschool word ingetrokken.
Sollicitatie
Een officieel zwemdiploma kan van belang zijn bij een sollicitatie bij bijvoorbeeld de politie of brandweer, aldus het NPZ over het belang. Bij de woordvoerster is niet bekend dat het vaker is gebeurd dat vervalste diploma's zijn uitgegeven.
NPZ geeft jaarlijks 400.000 zwemdiploma's uit. Ongeveer twaalfhonderd zwemscholen zijn erkend. Ze betalen een paar euro per officieel diploma. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!