Kassa

Zorgexperts: kom binnen drie dagen met nieuwe coronamaatregelen

24-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
coronavirus 1127
Deskundigen in de zorg vragen het kabinet om nieuwe, strengere coronamaatregelen. In een brief, gericht aan premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), stellen vier zorgexperts dat deze binnen drie dagen moet worden ingevoerd. Dat meldt Nieuwsuur. 

Volgens de zorgexperts is er sprake van een "urgente dreiging voor de volksgezondheid". De Jonge vroeg de zorgexperts al eerder om mee te denken over verbeterpunten indien er een tweede coronagolf komt. Het viertal zou hun adviezen voor september opsturen, waarna deze gedeeld zouden worden met de Tweede Kamer. De zorgdeskundigen, waaronder ook epidemiologen, willen echter niet zolang wachten.

Zorgen om toename luchtverkeer en geen quarantaine bij terugkerende reizigers

De vier deskundigen zijn voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg Wim Schellekens, gezondheidseconoom Xander Koolman en epidemiologen Arnold Bosman en Amrish Baidjoe. Ze stellen dat de huidige stijging van het aantal besmettingen door de overheid en het Outbreak Management Team (OMT) vooral wordt toegeschreven aan het gedrag van de burger. De experts vinden dit te kort door de bocht en wijzen ook op de toename van het luchtverkeer en het niet in quarantaine houden van terugkerende reizigers. Ze vermoeden dat dit ook een rol speelt bij de toename van het aantal coronabesmettingen.

Voorlichting overheid beperkt en onduidelijk

Deze week nog waarschuwde minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dat mensen zich aan de basisregels moeten houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand. Hij kondigde nog geen strengere maatregelen aan. Naast dat de experts vinden dat de stijging te makkelijk wordt geweten aan het gedrag van de burger, vinden ze dat de voorlichting naar de burgers de laatste tijd te beperkt is en dat overheidsboodschappen vol zitten met onduidelijke taal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

ingrid.m
ingrid.m31 aug. 2020 - 9:22

Idioterie dit. 4 "experts"? Die mogen dan wel wat beter hun werk doen. De klachten zijn veel minder en er liggen minder mensen met Corona in het ziekenhuis. Bovendien wordt er veel meer getest dus automatisch meer positief getesten. De PCR test is ongeschikt als losstaande test. WHO heeft voor de 2e x naar buiten gebracht dat je zonder klachten of symptomen iemand anders NIET kan besmetten ook al ben je positief getest. Hou dus op met het woord besmettingen of patiënten maar noem het gewoon Positief getesten!!! https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5KSZ3YfINu0 Het RIVM kon in een rechtzaak niet eens de 1,5 m maatregel onderbouwen. En er is een brandbrief van meer dan 50 artsen van zowel Reguliere zorg als GGZ die het tegenovergestelde eisen omdat de maatregelen meer kwaad dan goed doet. https://brandbriefggz.nl/ https://opendebat.info/brandbrief

whitedove
whitedove25 jul. 2020 - 0:16

Meer mensen die getest zijn, mensen die er anders nooit achter gekomen waren dat ze ziek waren? 

Erik88
Erik8824 jul. 2020 - 16:57

Er komt een open brief van 700 medici (internisten, artsen etc.) die volgens mij precies het tegenovergestelde voorstellen.

korenbloem2000
korenbloem200024 jul. 2020 - 12:17

Middel om macht te houden over de bevolking en tevens uit te roeien en het lokale bedrijfsleven kapot te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!