Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorgen om zwemvaardigheid na diploma

23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
kinderen sport zwemmen
Kinderen zwemmen te weinig nadat ze hun diploma hebben gehaald. Dat vindt 70 procent van de zwemlesaanbieders in bijvoorbeeld openbare zwembaden, bij verenigingen en op particuliere zwemscholen, zo maakt het sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut Mulier op uit eigen onderzoek.

Achteruitgang

Daaraan deden 372 zwemlesaanbieders mee. Het merendeel maakt zich zorgen over achteruitgang in de zwemvaardigheid als de sport niet een beetje wordt bijgehouden.

Enorme daling

Het Mulier Instituut stelde verder wel vast dat het aantal verdrinkingen met dodelijke afloop in Nederland sinds 1950 enorm daalde. In 1950 waren er 5,1 verdrinkingen op 100.000 inwoners, in 2017 was dat 0,5 op 100.000 inwoners. Slachtoffers zijn vooral kinderen, senioren en mensen van niet-westerse komaf.
Per 1 januari is intussen ook nog de Nationale Norm Zwemveiligheid van kracht geworden, waarmee bereikt moet worden dat kinderen kunnen overleven bij onverwachte situaties. Ook zijn de eisen voor het diploma wat verhoogd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!