Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zorgen om medicijntekort'

18-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen 930x520
Het aantal geneesmiddelen dat in Nederland slecht of niet leverbaar is, stijgt dramatisch. Apothekers dringen bij de overheid en zorgverzekeraars aan op maatregelen, meldt het AD.
Volgens de krant waren er vorig jaar 625 medicijnen voor ernstige ziekten zoals borstkanker en zware depressies niet of slecht leverbaar. In 2014 waren dit er nog 527 en in 2004 minder dan honderd. Apothekers steken volgens hun brancheorganisatie KNMP veel tijd in het zoeken naar alternatieven voor bepaalde geneesmiddelen en in het opsporen van voorraden bij leveranciers en collega's om te kunnen voldoen aan de vraag. ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

carryoncarry
carryoncarry18 mrt. 2016 - 13:22

Ik ben heel blij met de Homeopathische Geneesmiddelen van mijn homeopatische ARTS!65 jaar en 0% chemische medicijnen!Ben ik de enige?

harryromijn
harryromijn18 mrt. 2016 - 13:12

Wanneer wordt de Overheid eindelijk eens slim ?Continue hoor en lees ik, dat de aankoop van medicijnen en medische hulpmiddelen te veel versnipperd is: iedere zorgverlener onderhandelt zelf met de farmaceutische giganten, en stelt ieder op zich geen spat voor. Enkel als minister Schippers zelf - voor heel NL- aan de bak gaat, volgen er interessante kortingen.Waarom niet eens wijs, en gebruikmakend van de economische macht, waar we inzitten: de EU.( van mijn part nog samen met de USA, Canada, Australië, Nw Zeeland, Japan, Korea en Taiwan en waarom niet: de Russen !): want.. alle mensen zullen ongeveer gelijk op dezelfde medicijnen reageren: EEN systeem van goedkeuren, desnoods enkele niveaus van goedkeuring ( ik denk, dat iemand, die ten einde raad is, anders over een mogelijk laatste-redding medicijn denkt, dan het zoveelste alternatief voor een standaard-pijnstiller ) en dan gezamenlijk met de farmacie of andere medische benodigdheden fabrikanten ( ik denk aan de lekke borstvullingen ) contracten afsluiten. Die werken immers ook wereldwijd ! Misschien zelfs wel het onderzoek in eigen hand houden, want anders krijgen we nooit medicijnen voor kleine doelgroepen. Zie bijv de snelheid voor een medicijn tegen Ebola  en nu weer Zika!Denk aan de US - FDA ( onze Keuringsdienst v Waren / NVWA), die in het land van oorsprong de fabrieken beoordeelt resp de EU Sancto, die over onze voedselveiligheid wetgeving gaat.Wel weghouden van de politieke baantjes-jagerij, onderling vliegen wegvangen en gekonkel.

kaartendraak
kaartendraak18 mrt. 2016 - 12:28

Nee hoor, er wordt volop groente, fruit, noten en zaden verkocht, DAT zijn pas geneesmiddelen, krijg je ook geen bijwerkingen van waar je weer een ander chemisch middeltje voor moet hebben.............................

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!