Kassa

Zooitje bij ministerie van BuZa: uitbreiden theesmaken kost al 75.000

19-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3366 keer bekeken
  •  
ministerie van buitenlandse zaken 1127

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt een rommeltje van zijn eigen huishouden. Zo is het beheer van het gebouw zo bureaucratisch ingericht dat alleen al de aanvraag voor het hoger zetten van de verwarming veel tijd in beslag neemt. Dit zorgt voor hoge kosten. Hierdoor kost bijvoorbeeld het uitbreiden van de 'keuze theesmaken' al 75.000 euro.

Verder was de informatiebeveiliging niet op orde. Hierdoor konden onbevoegde ambtenaren bij persoonsgegevens van gestrande reizigers komen. Volgens De Telegraaf zijn er meer van dit soort voorbeelden, die naar voren zijn gekomen uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. De krant heeft dit onderzoek, dat gedeeltelijk vandaag is gepubliceerd, in handen.

Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

gjvw
gjvw19 mei 2021 - 17:36

Thee keuze ad € 75.000. Hoe gek kun je zijn. Laat de Telegraaf alles publiceren weten we gelijk weer hoe ons belastinggeld over alle balken wordt gegooid die er bestaan, Ik drink graag groene thee ginseng/gember een heel doosje ca € 2 ? Het heet overheid en daar horen we steeds meer van iaen, puzzel taal, dan welk het geluid van een ezel gevraagd wordt.

miennaamishaaz
miennaamishaaz19 mei 2021 - 12:02

Dit doet me echt denken aan Futurama van hoe de "Central Bureaucracy" is geregeld. Dat het al meer dan 75000 euries kost voor alleen 1 extra smaak, is toch te zot voor woorden? Kunnen de mensen die dan een nieuwe smaak willen niet gewoon het zelf meenemen? of mag dat dan weer niet?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!